CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT per la readmissió de Josep M. Trenchs, acomiadat per PGI

Dissabte, 13 juny, 2015

La Secció Sindical de la CGT a l'empresa PGI SL de La Selva del Camp, vol donar tot el seu suport al company JOSEP MARIA TRENCHS, acomiadat de manera totalment injusta el 12 de juny.

L'empresa ha decidit acomiadar el nostre company dos dies abans de recollir l'acta de regidor, just quan aquest havia sol·licitat una modificació de l'horari de treball per poder exercir com a regidor a l'ajuntament de Alcover on havia sortit escollit a la llista de la CUP. Segons li va manifestar l'encarregat de l'empresa que li va lliurar la carta d'acomiadament, aquest era el motiu de l'acomiadament.

A més, es dona la circumstància que era de tots conegut que estava participant en l'elaboració de la candidatura de la CGT per les properes eleccions sindicals a l'empresa, dins la qual havia d'ocupar un lloc destacat, eleccions que ja tenen el preavís presentat al Departament de Treball i data prevista de constitució de la mesa pel 6/7/15.

Entenem que es tracta clarament d'un cas de persecució política i sindical, i d'un acomiadament disciplinari en el qual no s'han seguit els tràmits habitual que marca la legislació, amb entrega de la carta sense la presència de cap representant del comitè d'empresa i sense comunicar-ho prèviament a aquest organisme de representació dels treballadors.

Per això, des del Comitè d'empresa, format per delegats i delegades de CGT i CCOO, davant l'acomiadament es presenta a RRHH de PGI un escrit d'al·legacions on es remarca que els motius esgrimits per l'empresa (baixada de rendiment) no son prou sòlids per a justificar l'acció portada a terme contra el treballador, tampoc no s'aporta cap tipus de prova o documentació per poder comprovar que sigui real. En l'escrit del comitè es remarca també que el treballador sempre ha complert amb el seu treball, que ha desenvolupat amb la màxima diligència, i que l'acomiadament no és justificable atenent a la trajectòria professional del treballador, que porta 5 anys a PGI.

Entenem que existeixen altres maneres de solucionar aquests temes, com són la interlocució amb la representació sindical per analitzar totes les qüestions relacionades amb la productivitat col·lectiva o individual de la plantilla i buscar possibles solucions sense haver d'utilitzar mesures traumàtiques com l'acomiadament.

Demanem que es procedeixi a l'anulació de l'acomiadament contra JOSEP MARIA TRENCHS i la readmissió immediata del company en les condicions sol·licitades per poder compaginar l'activitat política i laboral, i la fi de la política sancionadora de PGI contra la seva plantilla.

Desde la CGT, a més de prendre totes les mesures legals al nostre abast, ens sumem a la campanya publica de suport al treballador acomiadat i exigim la seva readmissió.

Secció Sindical CGT PGI
Federació Comarcal CGT Baix Camp-Priorat

Més informació:

- TWITTER CGT REUS