CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Ponent dóna suport al Centre Social Okupat la Chispa davant l’imminent desallotjament

Dimecres, 10 agost, 2016

El Jutjat Penal ha decidit acordar ordre de desallotjament cautelar del centre social okupat, sense que ni tant sols hagi estat sol·licitada pel propi propietari.

Des de la CGT Ponent volem donar tot el nostre suport al Centre Social Okupat la Chispa, espai okupat des del desembre de 2007 i que fins a l’actualitat ha estat un espai de trobada de col·lectius i moviments socials desenvolupant centenars d’activitats formatives, socioculturals i lúdiques.

De la mateixa forma que el propi espai ocupat entenem la ocupació com una acció cultural, social i política per tal de propiciar espais de creació, reunió, trobada i difusió d’idees, tallers i per denunciar l’especulació immobiliària i el model d’oci consumista que es també existent a la nostra ciutat. Curiosament l’espai ocupat es troba a la carretera N-240 a la sortida d’Alpicat, espai dedicat a l’oci comercial i al foment del consumisme sense tenir en compte les necessitats les veïns de la ciutat ni les condicions laborals de les persones que hi treballen.

A més a més, l’espai ocupat és propietat de “UA S.L”, societat que forma part del Holding d'inversió “Grup Cervera Carràs”. A partir del 2000 aquesta immobiliària, va pagar una gran quantitat de milions per uns terrenys que ara, després de més d'una dècada d'abandó i passada la bombolla immobiliària i la crisi financera encara s’ha vist revaloritzada desprès que la Paeria requalifiqués la zona.

Paral·lelament a això, gairebé 9 anys després de l’ocupació, i després de la celebració del judici el jutge ha aprovat el desallotjament com a mesura cautelar, és a dir, de forma prèvia a l’emissió d’una Sentència, desprès de 8 anys i mig de la denuncia inicial i sense haver demanat mai fins ara la mesura adoptada.

Davant d’aquesta situació, des de la CGT donem suport al CSO la Chispa i a totes les persones que hi participen; defensem l’ocupació com mitjà de denúncia i espai de trobada de moviments socials de la ciutat. Alhora rebutgem enèrgicament la mesura de desallotjament preventiu, entenem que després de gairebé nou anys d’ocupació i havent-se celebrat un judici penal al mes de juny; emetre una ordre de desallotjament previ a la Sentència respon únicament a interessos econòmics i a la voluntat de l’empresa propietària dels terrenys de desallotjar els mateixos amb la màxima celeritat possible i sense haver de recórrer a la via civil. Per tant doncs, ens sumem a la crida de solidaritat efectuada pel col·lectiu CSO la Chispa i animem als veïns i veïnes de Lleida a sumar-se a la mateixa així com a les possibles convocatòries que faci el centre social.

Federació Intercomarcal CGT Lleida