CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT porta al Parlament Europeu la necessitat de reforçar el servei postal públic a l’Estat espanyol i d’aturar el procés de privatització

Divendres, 3 juliol, 2015

Convidats per Podemos, del Grup Confederal de l'Esquerra Unitària Europea, la Confederació General del Treball (CGT) (entre ells una representació de la Secció sindical de CGT Correus Tarragona) i una delegació de treballadors i treballadores en lluita de Correus va visitar el Parlament Europeu els dies 23 i 24 de juny. L'objectiu era denunciar públicament la situació actual de Correus i transmetre-ho a la més alta instància europea.

Així mateix traslladàvem a dos eurogrupos parlamentaris diverses propostes i els instem a crear un pla per a recuperar i reforçar el servei postal públic. El dia 24 ens reuniem amb els Parlamentaris Europeus Tania González i Miguel Urban, de Podemos, i Lídia Senra de AGEe (membre de la Comissió europea de Desenvolupament Rural) per a informar-los de:

- L'incompliment sistemàtic del Servei Postal Universal al no realitzar el repartiment de la Correspondència com a mínim 5 dies a la setmana en tot el territori i a tota la ciutadania.

- La pèrdua de llocs de treball, la pèrdua de drets laborals i la mala qualitat de l'ocupació restant.

- L'externalització de serveis, fins i tot amb falsos autònoms, com és el cas de CORREOS EXPRES.

- L'augment de la paquetería on-line en un 400%, i l'ínfima cota de mercat que abasta Correus, solament el 10%.

- La deterioració del servei públic, per una mala gestió que té com finalitat donar arguments per a una futura privatització del servei públic.

- Única empresa amb personal funcionari que té beneficis i els sous escandalosos del President i les desconegudes productivitats.

- El finançament insuficient del Servei Postal Universal, i l'opaca utilització del mateix.

- La situació injusta dels fixos discontinus a Correus.

Entre les propostes realitzades podem destacar la recuperació d'una banca pública gestionada per personal públic de Correus, esmenar els errors en la gestió de la paquetería recuperant la seva gestió des de les USES i amb personal públic, i la dimissió de Luis Pérez Capitán, cap de RRHH, per prendre decisions contràries a la llei vulnerant drets fonamentals.

En l'entrevista de CGT amb la Europarlamentaria Lídia Senra, de la Comissió d'Agricultura i Desenvolupament Rural, es va plantejar la necessitat de coordinar la defensa del correu rural a nivell europeu, per la importància en la cohesió fora de l'àmbit urbà que pot arribar a tenir, i la potenciació del servei postal rural augmentant els seus serveis com porta d'entrada a una administració pública propera i personal. Senra i el seu grup estudiaran les mesures que prendran per a potenciar aquest servei i realitzaran en les pròximes setmanes diverses preguntes i peticions en relació amb aquest tema.

En aquest àmbit es va explicar la problemàtica dels carters rurals i les retallades brutals que s´han aplicat a les comarques Tarragonines, en especial a la Terra Alta, Baix Ebre, Priorat i la Conca de Barberà.

També vam fer lliurament de 5 preguntes i peticions que els i les Eurodiputades de Podemos dirigiran al Parlament:
- Sobre l'incompliment del Servei Postal Universal.
- Sobre l'augment en els últims anys de la mala qualitat de l'ocupació i la devaluació dels salaris.
- Sobre el context laboral de les embarassades.
- Sol·licitud d'un estudi sobre l'impacte de la privatització del servei en l'àmbit laboral i en l'àmbit social.
- Sol·licitud d'un estudi sobre els casos de mobbing.

Secció Sindical CGT Correus Tarragona

>>> Fotografies en documents adjunts.

https://youtu.be/5OQZEFTb88k

Attached documents