CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT posa en marxa el web “in-formacioncgt.info” per ampliar les nostres eines d’actuació sindical i social

Dimecres, 11 novembre, 2009

La CGT disposa ja d'un nou lloc web: in-formacioncgt.info, que té com objectiu facilitar a tota l'afiliació confederal el conjunt de materials informatius, formatius i documentals elaborats, editats o distribuïts per la nostra organització. Es tracta d'una eina creada per la Secretaria de Formació i Jurídica, a través de l'Escola de Formació Confederal.


Aquesta iniciativa es porta a terme d'acord amb els Acords del XV i del XVI Congrés, quant a desenvolupament de la formació i engegada de pàgines web.

Com queda reflectit en el llibre sobre el 25è aniversari del Congrés d'Unificació, el desenvolupament de la formació, la cultura i el pensament crític és, i segueix sent, un dels pilars bàsics del moviment llibertari. Tal és així que el Títol I, Article 2 dels Estatuts Confederals recull diversos punts que defineixen clarament com objecte de CGT fomentar el pensament llibertari i donar-lo a conèixer dins la societat, contribuir a una formació integral de les treballadores i treballadors i difondre tot tipus d'informació sobre qualsevol tema que interessi a la classe treballadora. Inclou a més el foment, estudi i investigació en l'àmbit de les ciències econòmiques i socials per al millor compliment de les fins que pretenem.

El desenvolupament d'aquesta activitat, tant en els nivells confederals com en els diferents àmbits sectorials o territorials, s'ha anat produint de vegades més enllà de la disponibilitat de mitjans, i s'ha realitzat un titànic esforç que ens ha permès generar mecanismes per a aquesta finalitat, disposant ara de tot un seguit d'elements claus per a la formació en tots els nivells, desenvolupament que s'ha anat incrementant a mesura que l'organització ha tingut majors necessitats i majors possibilitats.

De manera visiblement extensiva, els diferents ens territorials i sectorials van engegant els seus propis plans de formació, adequant-los a les necessitats reals de cada moment. En el seu conjunt, la formació ha passat a ser una de les prioritats fonamentals per a tota l'organització, bolcada en una labor que acosta a la militància els coneixements i eines necessaris per a desenvolupar els acords i línies d'actuació de CGT enfront dels problemes quotidians en els centres de treball o en l'activitat social. Garantint les millors possibilitats i la major efectivitat a l'hora de complir amb la nostra responsabilitat sindical.

A les múltiples iniciatives engegades per a complir amb les necessitats formatives s'afegix ara aquest nou lloc web que facilitarà a la militància l'accés a la documentació disponible i a la informació fonamental per al desenvolupament de l'activitat quotidiana. Tenint en compte el conjunt d'aspectes que engloba l'àmbit de la formació, tant els més tècnics: lleis, directives, convenis, jurisprudència... i els ideològics: història, senyals d'identitat... Incloent, per descomptat, els acords confederals que orienten les nostres línies generals d'actuació.

Una eina per a l'acció que esperem sigui d'utilitat i que ara es posa en funcionament, coordinada per l'Escola de Formació Confederal, però que requerirà ser completada i perfeccionada amb la col·laboració de tots i totes.

AULA VIRTUAL

La pàgina comptarà amb una Aula Virtual per a desenvolupar Cursos de Formació de manera totalment descentralitzada a través del web. Cada curs s'engegarà amb el seu propi procés d'inscripció, obert a la totalitat de l'afiliació confederal, i comptarà amb un/a formador/a específic que no solament anirà pujant els materials corresponents sinó que a més es mantindrà en contacte amb els/les participants atenent a quants dubtes i preguntes puguin sorgir. Aquesta Aula Virtual es posarà en funcionament el pròxim mes de gener i començarà la seva marxa amb un curs sobre els ERO.

Per accedir al nou web: www.in-formacioncgt.info/