CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT presenta denúncia davant l’Agència de Protecció de Dades

Dissabte, 9 gener, 2010

CGT ha presentat una denúncia a l'Agència de Protecció de Dades perquè s'han lliurat, a les associacions que fan apologia del franquisme i han demandat al Jutge Garzón per prevaricació, els noms de les víctimes, familiars i persones vives que van denunciar al franquisme per crims de lesa humanitat.


Considerem d'extrema gravetat que aquestes dades personals s'hagin fet públics i s'hagin lliurat a aquestes associacions defensores del règim repressor i dictatorial franquista.

Prèviament, CGT ja ha presentat una demanda davant l'Audiència Nacional i davant el Tribunal Suprem perquè es garanteixi el dret a la intimitat i confidencialitat de les dades personals (filiació, domicili…) de les milers de víctimes i de les seves familiars i les persones vives demandants. No hi ha cap tipus de motiu perquè aquests llistats i dades personals de persones vives siguin lliurats a aquestes associacions que no estan personades en la causa oberta a l'Audiència Nacional contra el franquisme, res pot justificar que aquests llistats es lliurin als que avui defensen als botxins.

CGT es fa eco de la intranquilitat, vulnerabilitat i malestar que existeix entre la seva afiliació i conjunt de persones del moviment per la Recuperació de la Memòria signants de la denúncia davant l'Audiència Nacional al veure els seus noms i dades personals en mans d'aquestes associacions profranquistes.

Amb aquesta denúncia, demanem a l'Agència de Protecció de Dades, que dicti un acord d'inici del procediment sancionador o s'incoin les actuacions que determinin les responsabilitats per l'ocorregut.

Des de CGT no anem a permetre aquest nou atropellament ni que se segueixi pertorbant la memòria de les víctimes, de qui van donar la seva vida per les seves ideals i de qui avui exigim la restauració de la justícia i la veritat.

Comissió de Memòria Llibertària. Secretariat Permanent de la CGT