CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT presenta recurs contra 21 acomiadaments en la factoria Roca de Gavà

Dimecres, 17 octubre, 2007

Roca Corporación, fabricant de productes de bany, ha presentat un Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) temporal que afecta a 21 treballadors de la seva planta de Gava, en ple procés d'expansió internacional. Els afectats per l'ERO temporal, en la seva majoria treballadors amb molta antiguitat en l'empresa, cobraran el subsidi d'atur i un complement assumit per l'empresa, fins a arribar a el 90% del seu salari.

La retallada de plantilla va ser acceptada per l'autoritat laboral després de les negociacions entre la Direcció de Roca i els sindicats UGT i CCOO. Per la seva banda CGT va presentar un recurs d'alçada contra l'autorització administrativa d'aquest ajustament temporal.

Roca Corporación, que va obtenir un benefici net de 131,45 milions d'euros en 2006, ha justificat aquesta mesura temporal -d'un any, prorrogable a un altre- pel descens de la producció de griferia en la planta barcelonina. El grup ha invertit en els últims mesos uns 200 milions d'euros per a finançar la seva expansió a Europa i Àsia a través de compres d'empreses en països com Rússia, Suïssa, Malàsia, Croàcia i Romania. Després de les últimes compres d'empreses en l'estranger, Roca Corporación ha anat traslladant part de les produccions de menor valor afegit a països amb una mà d'obra més barata que a Espanya. Les últimes inversions s'han dirigit a reforçar la seva presència en mercats com el rus on posseïx ja les marques Santek, Jika, Laufen i Roca. També va comprar recentment, per 90 milions d'euros, la companyia suïssa de grifería Similor Holding. Les seves mirades les té posades en mercats com Xina, Malàsia, Índia, Marroc o Singapur.

El temor dels sindicats i de l'ajuntament és que aquesta expansió internacional pugui ser el preludi d'una disminució de la producció a Gavà. Roca Corporación conta amb societats en 27 països, entre ells Alemanya, Austràlia, Xina, Brasil, Rússia, Grècia, Malàsia, Índia, Polònia, Marroc, Singapur i Estats Units, i és una de les grans multinacionals espanyoles amb una facturació de 1.634,56 milions d'euros en l'últim exercici i uns fons propis de 1.263,52 milions.

Col.lectiu Catalunya