CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT presenta Recurs d’Alçada contra l’aprovació ministerial de l’ERO de Telefònica

Dimecres, 24 agost, 2011

Atès que l'administració laboral no ha complert fidelment la seva obligació de revisar el frau o abús de dret en el resultat del període de consultes, dijous passat la CGT de Telefònica va donar entrada, en el Ministeri de Treball i Immigració, al Recurs d'Alçada en el qual sol·licitem la nul·litat de ple dret de la resolució de 14 de juliol per la qual s'aprova l'ERO 2011 en la mercantil Telefònica d'Espanya SAU.

No es van atendre degudament les al·legacions detallades en l'Informe Contradictori que CGT va presentar a l'Administració abans d'aprovar aquest ERO, en les quals argumentàvem que la nostra empresa no es troba en cap dels supòsits (causes organitzatives, tècniques, productives o econòmiques) previstes en l'article 51 de l'Estatut dels Treballadors per a la realització d'un acomiadament col·lectiu, ni ha aportat les dades entorn del conjunt del grup.

L'única pretensió de Telefònica és emparar-se en les previsions de l'article 51 de l'Estatut dels Treballadors per a substituir mà d'obra amb drets assentats per mà d'obra temporal i sense drets. Això suposa un frau social i jurídic sense precedents per a una empresa que, donada la seva indubtable posició de domini, porta anys acumulant beneficis molt significatius i que ni tan sols al·lega tenir previsions de pèrdues.

I ho van a aconseguir gràcies a la complicitat de CCOO, UGT, STC i el govern d'Espanya, que no dubta a resoldre de forma creativa la falta de personal del FOGASA -especialment ara amb l'al·luvió d'ERO i liquidacions propiciat per la crisi- utilitzant a cinc presos com empleats gratuïts en lloc de fer noves contractacions.

La CGT, com ja hem reiterat en innombrables ocasions, no pot donar per bona la destrucció d'ocupació en una empresa rendible, amb beneficis record i que es troba entre les poques amb capacitat per a crear-lo en un país amb una taxa d'atur del 21%.

Salut i llibertat

Madrid, 23 d'Agost de 2011.

Sindicat Federal CGT Telefónica

www.cgt-sft.org/

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció