CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT presenta un escrit de denúncia en l’Ambaixada de Mèxic pels atacs paramilitars a comunitats indígenes

Dimecres, 6 febrer, 2008

Amb motiu de l'augment de la repressió contra les comunitats zapatistes que estan tenint lloc des de fa més d'un any i que estan provocant un deteriorament constant en la convivència del dia a dia, la Confederació General del Treball ha presentat un escrit de protesta en l'Ambaixada de Mèxic en l'Estat Espanyol.

Avui, dia 6 de Febrer del 2008, la Coordinadora de la Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas de la CGT i el Secretari de Relacions Internacionals de CGT han presentat un escrit de denúncia i han mantingut una reunió amb Ernesto Sosa Gallegos, Conseller per a Assumptes Polítics i Humberto Ballesteros Cruz, Conseller de Drets Humans, ambdós de l'Ambaixada de Mèxic a Espanya.

En la dita reunió se'ls han transmès a aquests representants del Govern Mexicà la preocupació per la situació existent en l'Estat de Chiapas i el nostre total rebuig a les actuacions dels militars i paramilitars en aquest Estat. Se'ls ha retret l'ús de la violència amb exemples concrets, com la sostracció de 20 baixants de llum, per part dels grups paramilitars OPAS, OPPDIC i ARIC Unión de Uniones, en col·laboració amb la Comisión Federal de Elactricidad (CFE). Aquesta situació ha provocat el tall del subministrament elèctric a l'Empriu de La Culebra, capçalera municipal del Municipi Ricardo Flores Magón, amb el que la nostra organització està agermanada des de l'any 1998. Aquest sabotatge governamental ha provocat que els serveis sanitaris i docents hagin hagut de ser suspesos.

Davant d'aquests fets, dels que han manifestat el seu desconeixement, han argumentat que són les discrepàncies entre les distintes administracions municipals i estatals les que estan provocant aquests conflictes, desentenent-se i desvinculant el Govern Federal de la situació. Per part de CGT se'ls ha recriminat l'ús de la violència per part del Govern Mexicà per a solucionar problemes que s'han de resoldre amb el diàleg i que no és de rebut fustigar a les comunitats zapatistes .

Ens han proposat establir una via de diàleg i d'intercanvi d'informació. La CGT els ha comunicat que no hi ha cap problema a mantenir tals contactes sempre que no sigui una estratègia de tractament desigual, és a dir, pals allí i diàleg ací.

Secretaria de Relacions Internacionals CGT