CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT qualifica de robatori la Llei que regula les pensions

Diumenge, 12 gener, 2014

La Confederació General del Treball considera que la Llei Reguladora del Sistema de Pensions de la Seguretat Social és una violació del dret a pensió suficient i adequada, “és un robatori a les pensions públiques de les persones pensionistes actuals i de totes les futures”.

En aquest sentit, ja en els Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2014 es fixa la revaloració en el 0,25% i no segons l'IPC.

La nova Llei sobre retallada de pensions, estableix mesures com la de retardar dos anys la jubilació (als 67 anys), al mateix temps que penalitza les jubilacions anticipades.

Augmenta els anys de cotització reals, fins als 37 anys, per a poder tenir dret al 100% de la Base Reguladora i augmenta el període de càlcul de la Base Reguladora, sobre el qual es calcula la pensió: dels 15 anys als 25 anys.

No revaloritza anualment les pensions segons el cost de vida (l'anomenat Índex de revalorització), al mateix temps que disminueix la pensió inicial en funció de l'esperança de vida de les persones (l'anomenat factor de sostenibilitat), amb eficàcia a partir del 2019.

Totes aquestes mesures suposen que, d'aquí al 2027, l'Estat robarà a tota la ciutadania prop de 33.000 milions d'euros. De tal manera que es produirà una baixada automàtica de totes les pensions cada any (índex de revalorització anual, deslligat del cost de la vida), produint-se una perduda d'entre un 5% i un 20% inicial en la pensió de cada nou pensionista a partir del 2019 (Factor de Sostenibilitat).

En aquest escenari els Bancs i Asseguradores veuran transferits gran part dels recursos públics en pensions, que actualment suposen uns 120.000 milions d'euros, als seus sistemes privats. Al mateix temps que milions de persones de les generacions que van entrar al mercat de treball en la dècada dels 90 del segle passat, i suporten taxes de desocupació de fins al 57%, no tindran dret a pensió contributiva per no tenir anys suficients de cotització i passaran a la beneficència o pensió assistencial.

Comunicat:

EL ROBATORI DE LES PENSIONS

Es publica la llei 23/2013 de 23 de desembre, reguladora del Factor de Sostenibilitat i de l'Índex de Revaloració del Sistema de Pensions de la Seguretat Social, és a dir es porta al BOE el robatori de les nostres pensions públiques suficients i adequades, per a les persones pensionistes actuals i totes les futures.

Es publica la llei 22/2013 de 23 de desembre, de Pressupostos Generals de l'Estat per a l'any 2014, que dintre del seu títol IV, fixa els criteris per a la revalorització de les pensions del sistema de Seguretat Social i fixa aquesta revalorització en el 0,25% per al 2014.

La nova llei sobre retallada de pensions, estableix mesures com:

- Jubilar-se més tard (als 67 anys).

- Penalitzar les jubilacions anticipades.

- Augmentar els anys de cotització reals fins als 37 anys, per poder tenir dret al 100% de la Base Reguladora.

- Augmentar el període de càlcul de la pensió: dels 15 anys als 25 anys.

- No revaloritzar anualment les pensions segons el cost de vida (l'anomenat Índex de revalorització), i només s'incrementen en un 0,25% per al 2014.

- Disminuir la pensions inicials en funció de l'esperança de vida de les persones (l'anomenat factor de sostenibilitat).

Això suposa que d'aquí al 2027, l'estat (governi qui governi), ens roba a tota la ciutadania prop de 33.000 milions d'euros. Això suposa baixades automàtiques de totes pensions cada any (Índex de revalorització anual, deslligat del cost de la vida) i pèrdua d'entre un 5% i un 20% inicial en la pensió de cada nou pensionista a partir del 2019 (Factor de Sostenibilitat).

Això suposa una VIOLACIÓ del dret a pensions suficients i adequades.

Això suposa que Banquers i Asseguradores, vegin transferits gran part dels nostres recursos públics en pensions, que actualment suposen uns 120.000 milions d'euros, als seus sistemes privats de pensions.

Això suposa instaurar el TERROR sobre la població, la qual no pot entendre com tenim més de 6 milions de persones sense treball, com tenim salaris de la majoria de les persones ocupades per sota dels 800 euros i com tenen la desvergonya i inhumanitat de dir que no existeixen cotitzadores suficients i que els ingressos són insuficients, quan ells provoquen aquest “desastre”.

Això suposa que milions de persones de les generacions que van entrar o haguessin d'haver entrat al mercat de treball en la dècada dels 90 del segle passat, i suporten taxes de desocupació de fins al 57%, no tindran dret a pensió contributiva, per no tenir anys suficients de cotització i passaran a la beneficència o pensió assistencial.

CAL PARAR-LOS PERQUÈ ENS VOLEN ROBAR EL FUTUR

PER UN SISTEMA PÚBLIC, REPARTIM EL TREBALL I REPARTIM LA RIQUESA.

Secretariat Permanent del Comitè Confederal de la CGT

Attached documents