CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT reafirma el seu compromís amb la Vaga General, social i laboral, en confluència amb altres organitzacions

Dijous, 1 abril, 2010

El Ple Extraordinari celebrat per la CGT a Saragossa dissabte passat 27 de març, va acordar seguir endavant amb el procés creixent de mobilització social, conflictivitat laboral i confluència amb les altres organitzacions sindicals combatives i amb els moviments socials transformadors, amb la finalitat de crear les condicions idònies perquè les classes treballadores i la societat en el seu conjunt faci seva la necessitat de la Vaga General com expressió d'un descontentament real amb les polítiques econòmiques i socials de la Unió Europea i del Govern de Zapatero per a combatre la crisi actual. Per a això s'ha d'apostar per ocupar el carrer i presentar les alternatives de repartiment del treball i de la riquesa de les quals banquers, patronal, polítics i "agents" sindicals oficials no volen escoltar parlar.

>>> Resum del dictamen:

El Govern pretén portar a terme reformes laborals en matèria d'ocupació, pensions, prestacions d'atur, formació-qualificació, mobilitat dels treballadors, empleabilitat…

Al mateix temps, legisla a cop de talonari, lliurant els fons públics a multinacionals, empresaris i banquers, tractant de generar ocupacions mitjançant inversions astronòmiques en obra pública (infraestructures viàries, altes velocitats, presons, comissaries i carreteres…) tractant de dissimular el ritme de les 150.000 ocupacions destruïdes mensualment des d'octubre 2008, i pretenent en va que el sistema financer faci fluir diners.

Així mateix manté polítiques socials de caritat i almoina envers els desempleats i desempleades (420 euros) que no arriben a la totalitat dels mateixos però que compleixen magníficament bé l'objectiu de la desmobilització social.

Estem immersos en una crisi en la qual ens han ficat ells i de la qual no són capaços de treure'ns, i proposen com receptes per a sortir d'ella, a més d'utilitzar els diners públics per a “salvar” a una banca que té més beneficis cada dia, retallar-nos drets a través de:

- Congelacions salarials, no respectant ni la pujada salarial “limitada” acordada per a la funció pública.

- Una nova Reforma Laboral en les contractacions i en l'acomiadament.

- Una nova retallada al Pacte de Toledo, incrementant l'edat de jubilació als 67 anys.

- Un pla d'estabilitat on retallaran 50.000 milions d'euros i que suposaran més retallades socials.

La CGT des del congrés de Màlaga ve manifestant a través d'escrits als responsables dels sindicats “majoritaris”, la necessitat de mobilitzar-se en defensa dels drets dels treballadors i treballadores i desocupats i desocupades, no reconeixent en principi aquestes centrals sindicals la necessitat d'això, encara que ara tots estem veient com es volen començar a rentar la cara amb mobilitzacions encara incipients, però que fa uns mesos ningú augurava, ni el mateix govern.

També s'estan mantenint reunions amb els moviments socials, i és necessari intensificar les relacions amb altres organitzacions representatives a nivell estatal o a nivell de Comunitat Autònoma, que assumeixin l'objectiu de convocar una Vaga General.

El full de ruta està traçat pel propi Congrés de Màlaga i ara es tracta de recórrer-la amb tota la seva intensitat i matisos.

- Portant el nostre discurs a tots els actes interns del sindicat, fins a arribar a tots els delegats, militància i afiliació.

- Posant-se en contacte amb les organitzacions sindicals i socials, amb interès i capacitat de mobilitzar, fent arribar el nostre discurs de forma clara i contundent.

- Convocant actes on puguem fer arribar el nostre discurs a milers de persones.

- Convocant mobilitzacions descentralitzades en tots els territoris.

- Convocant actuacions en les reunions de ministres i presidents, durant el semestre de la presidència de la UE.

- Començant a treballar la gran mobilització combinada, amb quatre marxes que confluiran a Madrid en una Manifestació, a mitjans de maig.

Volem convocar una vaga general, és necessària la resposta de la vaga, la classe treballadora necessita convocar i protagonitzar una vaga general per a recuperar la seva dignitat. Però no podem equivocar-nos en la data oportuna per a la convocatòria. La data ha de marcar-se en funció de l'evolució dels esdeveniments, en funció dels suports amb els quals comptem, en funció del nivell d'agitació social provocat, del nivell de tensió social que faci sentir aquesta necessitat i que els treballadors la tinguin integrada.

Optem per no tancar la data, seguir treballant cap a la mobilització i vaga general, estar atents al sentir de la societat i procedir a la convocatòria quan l'organització en el seu conjunt hagi provocat la necessària agitació social.

Dictamen Aprovat per la CGT en el Ple Extraordinari de Saragossa del 27 de març de 2010.

>>> En documents adjunts, la circular del secretari general de la CGT Jacinto Ceacero i els acords complets adoptats en el Ple de Saragossa.

Attached documents