CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT realitza un acte a Melilla de suport al poble del Rif

Dijous, 20 juliol, 2017

El dijous 20 de juliol diversos membres de la CGT que participàvem a la caravana obrint fronteres hem convocat a una concentració espontània per mostrar el nostre suport a la lluita del poble del Rif pels drets socials, laborals i culturals, i demanant l'alliberament de les més de 200 persones rifenyes en vaga de fam que han estat empresonades i torturades per reivindicar drets humans i socials.

A les 10:30h del matí ens hem concentrat a la Puerta de la Asamblea de Melilla amb pancartes de suport al Rif i cridant consignes com "llibertat preses per lluitar" o "Marroc mata i Espanya calla". Al cap de 10 minuts la policia nacional ha interromput la concentració i ha identificat a totes les persones participants i a les que s'havien apropat en aquell moment o passaven per allà. Una delegació dels convocants, junt amb l'advocat de CGT Melilla, ha demanat reunir-se amb el delegat del govern però estava absent. Per aquest motiu s'ha presentat una instància oficial sol·licitant una reunió.

Des de CGT es considera desproporcionada l'actuació policial per una protesta simbòlica el mateix dia en què el moviment Hirak ha convocat una manifestació a Alhucemas per demanar la llibertat de les persones preses del Rif.

Denunciem l'actuació de les forces repressives de Melilla que coarten la llibertat d'expressió i la solidaritat entre les lluites obreres i socials. Així un acte que pretenia ser una mostra de suport simbòlic i reivindicativa de mitja hora s'ha acabat convertient en una retenció de les participants durant més de hora i mitja en què han tingut confiscats els dnis.

CGT denuncia que un acte solidari s'hagi transformat en un acte repressiu.

Col·lectiu de la CGT a la Caravana Frontera Sud
Melilla, 20 de juliol de 2017

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció