CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT rebutja la negociació sobre les centrals nuclears en el marc de la reforma de les pensions

Dilluns, 24 gener, 2011

Davant la informació recentment apareguda en els mitjans de comunicació sobre la negociació de la prolongació de la vida útil de la Central Nuclear de Santa María de Garoña en el marc de la negociació d'un “gran pacte social”, la CGT vol manifestar el següent:

1. La seva repulsa per l'intent d'utilitzar els drets socials aconseguits per la lluita dels treballadors i treballadores, com moneda de canvi per al manteniment dels grans beneficis que les empreses elèctriques obtenen de la indústria nuclear. Seria inexplicable que qui diuen defensar als i les treballadores s'agenollessin davant els interessos de grans capitalistes com les multinacionals elèctriques. Més si cap quan hi ha opcions per a no només mantenir l'ocupació, sinó per a incrementar-lo, com demostren nombrosos estudis referent a això sobre la creació d'ocupació de les energies renovables i alternatives.

2. La CGT entén que les decisions sobre la política energètica han d'adoptar-se en àmbits més participatius i plurals, on els interessos de tota la població es trobin representats i degudament defensats.

3. És com menys sospitós que a poc menys d'un mes de l'elecció de Fabricio Hernández com Secretari d'Estat d'Energia, del Ministeri d'Indústria el Govern manifesti obertament la possibilitat de modificar el seu acte de concedir una pròrroga a la llicència d'explotació de la Central. Fabricio Hernández, com ja s'han fet eco els mitjans de comunicació, va elaborar un informe pericial per a NUCLENOR, on s'exigeix que es pagui amb diners de tots les i els contribuents a les propietàries de la central (Iberdrola i Endesa) una indemnització de 951 milions d'euros quan la central ja es troba amortitzada. El Govern pretén ara fer-nos creure que una persona que ha treballat per a Iberdrola, Gas Natural, Repsol, Galp, ENAGAS, Exxon Mòbil, Grup Enel, etc.. defensarà els interessos generals de la població i la classe treballadora. El passat d'aquest senyor seria suficient per al seu cessament immediat, com han exigit ja les organitzacions ecologistes i vam exigir des de la CGT.

4. La CGT manté la seva exigència de tancament immediat de la Central Nuclear de Garoña, a l'haver complert aquesta la vida útil per a la qual va ser dissenyada en l'any 2009. I en tal sentit manté la seva pretensió en el procediment seguit enfront de la ITC/1785/2009, que concedeix la seva explotació fins a 2013.

Paloma Monleón Alonso, Secretaria Acció Social CGT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció