CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT reclama la llibertat immediata per a Carmen i Carlos, condemnats a 3 anys i 1 dia de presó per participar en un piquet durant la vaga general del 29M 2012 a Granada

Divendres, 13 juny, 2014

La Confederació General del Treball (CGT) vol manifestar el seu suport i solidaritat amb Carlos i Carmen, als quals se'ls ha condemnat de forma injusta per defensar els drets de tots en la Vaga General de 2012.

Aquesta sentència i l'acte que els declara “en crida i cerca”, sense donar-los l'opció si més no de presentar-se voluntàriament, com si de perillosos delinqüents es tractés, pretén ser exemplaritzant dintre d'aquesta deriva repressiva dels poders de l'estat cap a tota protesta ciutadana i cap a les persones més coherents dels moviments socials i sindicals.

Això ocorre en un moment en el qual la corrupció política i empresarial campa a pler per tot el territori, amb més de 1500 imputats i centenars de condemnats per delictes gravíssims contra la hisenda pública i l'interès ciutadà, sense que hagi entrat cap d'ells a la presó.

La sentència demostra el desequilibri i la doble “vara de mesurar” que s'empra quan es tracta de jutjar a treballadors o a empresaris. Si un empresari comet el delicte d'impedir el dret constitucional a la Vaga, amenaçant amb acomiadaments o saltant-se els serveis mínims, o bé establint-los abusius, una vegada demostrat i sentenciat el delicte, se li sanciona amb multes econòmiques i mai amb penes de presó.

Carlos i Carmen no han comès cap delicte. Van participar en un piquet informatiu en un bar de Granada durant la Vaga General, de forma totalment pacífica, com és la forma d'actuar i els senyals d'identitat del 15M, moviment en el qual estan adscrits. Van ser identificats aleatòriament per la policia dintre d'un grup companys, i l'estat, el seu poder judicial, els ha condemnat a tres anys de presó.

La decisió judicial és totalment repugnant i provocarà una resposta contundent dels moviments socials, de les persones que lluiten i de les organitzacions que, com la CGT, no anem a consentir que es trepitgin d'aquesta manera els nostres drets i llibertats més bàsiques.

Es convocaran mobilitzacions en tot l'estat i, també a nivell internacional, exigint la seva posada en llibertat i la de moltes altres persones que han estat reprimides, empresonades i encausades per defensar amb la seva protesta els drets i llibertats de totes.

Cap agressió quedarà sense resposta.

PROU DE REPRESSIÓ!
AMUNT LES QUE LLUITEN!

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT


COMUNICAT DE STOP REPRESIÓN GRANADA DAVANT LA NOTIFICACIÓ A CARMEN I CARLOS DE PRESÓ IMMEDIATA

Després de conèixer la notícia que el jutge del jutjat penal nº 1 de Granada ha posat en estat de crida i cerca a Carmen i Carlos, autoritzant a les forces i cossos de seguretat perquè els detinguin i ingressin a la presó, des del Grup Stop Repressió – 15M Granada volem manifestar el màxim suport als nostres companys, així com el més ferm i profund rebuig davant l'enèsim acte d'injustícia contra persones que el que han fet és defensar els drets de totes.

Ressaltem que la justícia, malgrat que li pesi a qui li pesi, no és igual per a tots. Fa pocs dies en alguns mitjans es feia públic que, mentre les coaccions a vaga realitzades per les empreses se salden amb la imposició de sancions o multes, en el cas de treballadors exercint el seu dret a fer piquets informatius assistim a la petició de diversos anys de presó per part de la Fiscalia.

Ens trobem clarament davant una doble rasadora, amb la paradoxa que a més, qui diàriament lluiten contra retallades, privació de drets i un futur de precarietat, solen ser acusats de “delicte contra els drets dels treballadors”.

Ens sorprèn que en la notificació del magistrat no s'hagi donat a Carmen i Carlos l'opció de presentar-se voluntàriament, ja que no són perillosos criminals i no entenem que se'ls nega fins i tot la possibilitat de tenir alguns dies per a prepar-se a aquesta dramàtica experiència.

No anem a parar de lluitar i d'intentar fomentar la solidaritat amb les nostres companyes. En la via jurídica seguim treballant totes les opcions, que sent com és la justícia espanyola, són poques. Quant a la mobilització, anunciem que hem convocat una manifestació per a divendres 13 de juny, que serà de nivell estatal, amb mobilitzacions en les diferents capitals de província. A Granada, començarà a les 20 h en els jardins del Triunfo i acabarà a Plaça Nueva. A la protesta contra la imminent detenció, entrada a la presó i l'exigència de Llibertat per a Carmen i Carlos s'han sumat ja nombrosos col·lectius de variades procedències, augmentant diàriament.

Finalment, reiterem la convocatòria d'una mobilització a nivell estatal i internacional per al 28 de juny amb el lema: “La lluita social no és delicte, enfront de la repressió, solidaritat!!!”, per a donar suport a tots els repressaliats per lluitar. Encara que segueixin reprimint-nos, no els tenim por. Si creuen que les seves sentències són exemplaritzants, que sàpiguen que cada dia una quantitat creixent de persones, aprenent de l'exemplaritzant dignitat dels nostres companys, es bolcarà al carrer demostrant solidaritat i exigint la seva llibertat.

Llibertat per a Carlos i Carmen!
Volem als presos polítics al carrer!
Enfront de la Repressió, Solidaritat!

GRUPO STOP REPRESIÓN 15M GRANADA

http://carloscarmenabsolucion.wordpress.com/
http://stoprepresiongranada.wordpress.com/


- Dos miembros del 15M de Granada condenados a 3 años de cárcel por participar en un piquete durante la huelga general del 29M de 2012. Convocatoria internacional de solidaridad contra la represión para el 28 de junio:

http://stoprepresiongranada.wordpress.com/2014/06/04/la-lucha-social-no-es-delito-28-j-solidaridad-internacional

- El juzgado ordena el inmediato ingreso en prisión de Carmen y Carlos por participar en un piquete durante la huelga general del 29M de 2012 en Granada

http://www.eldiario.es/andalucia/Carlos-Carmen-entrar-prision-hoy_0_269823310.html

- Carlos y Carmen en busca y captura. Dos miembros del 15M de Granada condenados a 3 años de cárcel por participar en un piquete durante la huelga general del 29M de 2012

http://www.cgtvalencia.org/noticies/20140612/urgente-carlos-y-carmen-en-busca-y-captura-desde-hoy/12906.html#.U5lvd3ZAc1I

- El juez ordena prisión para dos condenados por un piquete del 15-M en una huelga general

http://www.infolibre.es/noticias/politica/2014/06/11/el_juez_ordena_prision_para_dos_condenados_por_piquete_del_una_huelga_general_18171_1012.html

Attached documents