CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT reparteix octavetes a Tarragona denunciant que Telefónica porti a terme un ERO tot i tenir beneficis

Divendres, 13 maig, 2011

Representants de CGT a Telefónica han repartit avui durant una hora octavetes a la Rambla Nova de Tarragona per demanar que aquesta empresa retiri l'ERO previst ja que l'empresa té beneficis, ha dit un portaveu d'aquesta central, Miguel Moya.

Tarragona, 11 maig (Agència EFE)

Situats davant de la botiga de Movistar a la Rambla Nova, els sindicalistes han repartit als vianants octavetes protestant perquè Telefónica hagi presentat un ERO que preveu l'acomiadament del 20 per cent de la plantilla a Espanya malgrat tenir beneficis i repartir-450000000 € entre els seus directius.

Segons CGT, Telefónica i la resta d'empreses que cotitzen a l'Ibex 35 van obtenir 48.000 milions de beneficis nets en el 2010, un 20% més que l'any anterior.

Aquestes empreses, afegeix CGT, han disminuït les seves plantilles un 20% mentre els seus consellers i alta direcció percebre de mitjana més de 1,5 milions aquest mateix any.

"Alguns dels seus directius guanyen en una hora el que 126 treballadors en un any com salaris", denuncia l'octaveta.

"Amb aquesta campanya-ha afegit Moya-pretenem conscienciar la gent que no es pot tolerar que amb tants beneficis apliquin un ERO que repercutirà en les arques de l'Estat. Volem que el Govern prengui mesures i, si s'aprova l'ERO, que vagi a compte de Telefónica ".

Segons la seva opinió, no es pot permetre que en una època de crisi, amb una taxa d'atur del 21%, "una empresa amb beneficis estratosfèrics pretengui generar 6.000 nous aturats".

CGT té previst presentar a la pròxima junta d'accionistes de Telefónica, els dies 17 i 18 de maig, per demanar explicacions de per què una empresa amb 10.000 milions de beneficis pretén acomiadar el 20 per cent de la seva plantilla.

EFE