CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Saint Gobain Cristaleria S.L. aposta per la mobilització i la vaga després del període de consultes

Dilluns, 28 gener, 2013

Des d'aquesta Secció Sindical informar que, en el dia 24 de gener s'ha mantingut la quarta reunió del Període de Consultes sobre la inaplicació de la clàusula de revisió que preveu el Conveni Col·lectiu en el seu article 42.3 i de la qual l'empresa insisteix en desatendre.

Un cop més l'empresa ha reiterat la seva pretensió de no revisar els salaris i no actualitzar les taules salarials i altres conceptes revisables. Davant aquesta situació es manifesta a la resta d'Organitzacions Sindicals la postura d'aquesta Secció Sindical, apostant per la mobilització, després d'un intercanvi d'opinions i en vistes de la imminent finalització del Període de Consultes previst per al 26 de gener es resol entre les parts ajornar aquest període per un temps de 40 dies naturals, fins al 5 de març de manera prorrogable en 30 dies més per abordar de manera conjunta la totalitat de les qüestions en l'àmbit de la negociació del Conveni Col·lectiu que, començarà el proper dia 4 de febrer i no havent complert l'empresa amb l'anterior.

CGT entén i així ho ha manifestat que, la maniobra de l'empresa només obeeix a més que una possible coacció de la negociació del Conveni condicionant d'aquesta manera a la Representació dels Treballadors. Aquesta estratègia empresarial s'ha d'entendre com "la seva vaga" per l'anteriorment apuntat.

Dit això denunciar que, l'empresa a data d'avui no ha atès les diferents peticions de documentació realitzades per la Representació Social així com d'aquesta mateixa Secció Sindical i així se li ha recordat en un escrit d'al·legacions elaborat pels Serveis Jurídics Confederals, denunciant d'entre altres qüestions l'impagament de la revisió salarial a l'IPC i la corresponent actualització de les taules salarials i altres conceptes revisables.

Per tot l'exposat, CGT en pro d'una pròspera negociació del Conveni i en pro dels interessos dels treballadors i treballadores seguirà mantenint, sempre que sigui possible sense renunciar als seus principis, la unitat sindical i d'acció amb la resta d'Organitzacions Sindicals, recordant a l'empresa:

"Que pagui el que ens deu, hi ha beneficis"

La propera reunió tindrà lloc al SIMA (Madrid) el proper dijous 4 de febrer, en què es començarà la negociació del nou Conveni Col·lectiu, sense complir per part de l'empresa amb el passat.

Secció Sindical CGT Saint Gobain L’Arboç

Més informació:

- CGT SAINT GOBAIN

- CGT BAIX PENEDÈS FEDERACIÓ COMARCAL

- CGT BAIX PENEDÈS

E-mail: cgt_saintgobain@yahoo.es

David Santamaría: 617086999

Despenjament del conveni de Saint Gobain. 5è comunicat CGT: