CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Saint Gobain Cristaleria S.L.: Negociació impossible

Dimecres, 27 febrer, 2013

CONVENI COL · LECTIU - 9È COMUNICAT: NEGOCIACIÓ IMPOSSIBLE

Des d'aquesta Secció Sindical informar que, en el dia d'avui s'ha dut a terme la cinquena reunió de la negociació del Conveni Col · lectiu, en la qual la representació social ha exposat de forma conjunta els 3 punts que havia acordat abordar, a saber:

· Retribució Variable. - Donada la insistència de l'empresa de modificar les qüestions variables, la proposta de la Representació ha estat revisar tots els conceptes amb el diferencial del 1,9% de l'IPC que es deu, després consolidar el mínim garantit de la P.G.P. en les taules salarials i la resta de la part variable d'aquest concepte unificar amb el 0,5% de la retribució variable i aquest es abonaria en un sol pagament si hagués beneficis econòmics, com és el cas d'aquest
any passat.

· Contracte Relleu. - Per tal de mantenir amb certes garanties l'actual plantilla, s'ha proposat mantenir el redactat del Conveni 2011/2012, suprimint la limitació existent respecte als llocs d'estructura, i s'afegeix el fer aquesta modalitat de contracte de manera indefinida des del seu origen.

· Ultractividad. - S'ha proposat de forma unitària un redactat que garantiria una negociació neta, sense pressions en el temps i sense que hi hagi risc de passar al Conveni Sectorial en el període de negociació de Conveni. L'objectiu és mantenir la ultractividad del Conveni finalitzat i totes les garanties d'aquest fins a la signatura d'un nou acord.

L'empresa no s'ha pronunciat davant les propostes de la part social i pel contrari ha anunciat la pròrroga de l'ajornament de la desvinculació salarial per altres 30 dies, proposant un mes més d'ambigüitats i sense sentit. En una negociació abocada al fracàs donades les pretensions desorbitades de la direcció, aquesta intenta jugar amb el factor temps que, de sobres sap que va en contra dels interessos dels treballadors i
treballadores.

Però un cop més imposa el nou calendari de negociació. Tot sabent que la Taula Negociadora del Conveni no és el fòrum per tractar el tema de la pròrroga del desvinculació salarial, tal com ho ha fet saber la part Social, havent per això convocada una reunió al SIMA per al dia 6 de març que unilateralment ha anul · lat.

Després d'aquest pervers anunci la representació dels treballadors ha acordat donar una resposta contundent a tan difícil situació, per això s'han emplaçat les diferents organitzacions a unificar criteris de cara a unes mobilitzacions en un curt termini de temps.

Des de CGT s'ha acollit la proposta amb l'esperança de donar una respostades de la unitat sindical.

La cosa no ha quedat aquí, l'empresa és desconeixedora de la postura sindical acordada, llança nous còctels Molotov a la negociació, incendiant del tot les relacions ja de per si distanciades, a saber:

· JORNADA.

- Per als anys de vigència del seu Conveni 2013/2016, ja que, s´està que no és el dels treballadors i treballadores. Planteja una jornada per al any 2013 de 1728 h., per als anys 2014/2015 de 1724 i per al 2016 de 1720 hores. Tot seguit aclareix que el temps de descans, el de l'entrepà, no ho va a considerar temps efectiu de treball, amb el que a les hores plantejades cal afegir 54 hores, dir que fins ara sempre ha computat com a temps efectiu de treball.

A això li afegeix que, d'aquest temps es gaudeixi de les 20 hores anuals per a formació que regula l'Estatut dels Treballadors després de la Reforma Laboral. Amb un plantejament així queda clar que no li importa molt el tema formatiu a l'empresa, quan sens dubte hauria de ser un valor afegit el tenir una plantilla ben formada.

· FLEXIBILITAT.

- Proposa crear una borsa d'hores de 30 jornades, tant en
positiu com en negatiu, és a dir crear un marge de 60 jornades de
flexibilitat. Amb detalls tan macabres com el que l'excés que superi les 80 hores, es puguin cobrar com a hores normals o com a descans, i les de defecte de jornada s'hagin de treballar. Vaja, que ho vol tot en aquest sentit, fins i tot més del que preveu la pròpia Reforma Laboral.
Des de les diferents organitzacions sindicals s'ha entès que "això no dóna més de sí" i que per això s'ha de donar la corresponent resposta, sense titubejos i sense cap tipus de complex.

CGT convocarà en Assemblea a tota l'afiliació i simpatitzants, per
acordar les accions que creguem oportunes i traslladar a la resta de
Organitzacions sindicals en la reunió del pròxim dia 5 de març a
Madrid.

No et resignis
PER UN CONVENI DIGNE, LLUITA!

Més informació:

- CGT SAINT GOBAIN

- CGT BAIX PENEDÈS FEDERACIÓ COMARCAL

- CGT BAIX PENEDÈS

E-mail: cgt_saintgobain@yahoo.es

David Santamaría: 617086999

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció