CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Saint Gobain denuncia que l’empresa rebenta el conveni amb el Pla de Competitivitat

Dimecres, 13 gener, 2016

El sindicat CGT alerta que “l’única pretensió de l’empresa és l’eliminació de llocs de treball, sobretot a través de l’externalització d’activitats”.

El departament de Recursos Humans de Saint Gobain (empresa cristallera situada a l’Arboç) ha presentat aquesta setmana al Comitè de Treballadors un Pla de Competitivitat. I des de la CGT han alertat amb un comunicat que en realitat l’objectiu de l’empresa amb aquest pla és rebentar el conveni col·lectiu.

Els arguments exposats per l’empresa per al nou ple són reduir el cost d’energia, reduir el cost de les matèries primeres i millorar la qualitat dels rebutjos, entre d’altres. Tot plegat, la CGT no ho troba novedós i el que en realitat els preocupa són els vuit punts amb els quals l’empresa vol aconseguir la competitivitat i que tenen l’objectiu de reduir la massa salarial de la plantilla que es regeix pel conveni col·lectiu en 500.000 euros.

Els vuit punts que afectarien la plantilla són els següents: externalització de la recepció de matèries primeres; externalització de la tota la Bystronic; reducció d’OTP i reorganització de manteniment; polivalència i flexibilitat a la Zona Freda; revisar i definir tots els “professiogrames” existents i per tant, requalificar-los a la baixa; contractes de relleu; regularització de les hores extres; redefinició de la PGP adequada als resultats del negoci al centre.

Alerta per l’eliminació de llocs de treball

Davant de tot aquest pla, la CGT alerta que “l’única pretensió de l’empresa és l’eliminació de llocs de treball, sobretot a través de l’externalització d’activitats, que des de CGT i en base al Conveni considerem de producció, per tant no externalitzables”. Tot plegat, si s’implementés, consideren que comportaria “la reducció de la plantilla amb el consegüent increment de la càrrega de treball per a la resta de treballadors i treballadores, i també condemnar a les noves incorporacions a unes condicions més precàries i injustes, i la reducció de les remuneracions en general per a tots els treballadors i treballadores”.

Així que entenen que “aquest pla no és de competitivitat, sinó que és un pla d’atac; d’atac dur als nostres drets, d’atac frontal al conveni col·lectiu, a l’ocupació i a la seva qualitat”.

Davant de tot plegat, fonts sindicals han explicat a Xarxa Penedès que aquest matí s’ha reunit el Comitè de Treballadors per valorar el Pla de Competitivitat.

* Notícia extreta de Xarxa Penedès:
http://xarxapenedes.cat/cgt-saint-gobain-denuncia-que-lempresa-rebenta-el-conveni-amb-el-pla-de-competitivitat/

* Més informació al blog de la Secció sindical de CGT:
https://cgtsaintgobain.wordpress.com/