CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT SEAT: Carta al nou President de SEAT

Divendres, 10 maig, 2013

Assumpte: Salutació de les seccions sindicals de CGT SEAT

Sr Stackmann,

Amb motiu de la seva presentació als portaveus dels tres sindicats amb representació al
Comitè Intercentres de SEAT, li volem fer arribar per escrit alguns punts que per
aquest sindicat són importants:

· Ens acaba de deixar un president que ens va prometre continuïtat i molts anys de
dedicació a SEAT, fa només tres anys. La realitat dels últims cinc presidents ha estat similar, no durant cap d'ells més de cinc anys. Això ha comportat continus canvis d'estratègia que han significat convulsions i problemes per a la
plantilla. Esperem que no sigui el seu cas i que, per fi, puguem tenir una
estabilitat en el projecte comercial, industrial i laboral per a una plantilla que ja
porta massa sobresalts.

· Ens agradaria encertar en la nostra previsió que l'aposta del Grup VW a portar una persona vinculada fins ara a Skoda, és senyal que el projecte SUV deixarà de ser una especulació contínua i passa a ser el desenvolupament d'una producció garantida per a la fàbrica que estabilitzi alhora l'ocupació i permeti a la plantilla recuperar els sacrificis d'acords de congelació de salaris d'anys anteriors. S'ha demostrat que la planta de Martorell no és competitiva perquè la plantilla cobri un salari, sinó per la qualitat i per un veritable projecte de marca que garanteixi vendes i produccions.

· Com a sindicat hem de cridar la seva atenció sobre les víctimes que la situació de SEAT va deixant en els últims anys. En aquest moment tenim quatre persones comiats que segueixen reivindicant el reingrés: Alberto García Enrici, el més antic acomiadat de l'ERO de 2005, Juan Carlos Pajares i Mireia Garre, afectats pels acomiadaments de 2010 i Juan Manuel Samedy, acomiadat de manera discriminatòria i arbitrària recentment al T9. Té vostè una oportunitat de demostrar una sensibilitat i humanitat exemplar, donant una solució a aquests casos com a primera acció del seu mandat, en matèria laboral.

Sr. Stackman la plantilla de SEAT està vivint una pressió en els ritmes de treball en les línies de producció i en e s llocs de treball indirectes i tècnics que té com a conseqüència malalties i lesions cada cop més preocupants. Així ho ha ratificat la pròpia Mútua Laboral amb la recomanació de prendre mesures per reduir els efectes sobre la salut, dels sistemes de treball.

La CGT sempre hem reivindicat que el treball ben fet neix d´uns mitjans adequats, i el camí de reducció continua dels temps i de plantilla, té limits humans que no podem trencar. L'informem que ritmes de treball, flexibilitat, pressions dels caps... poden donar resultats a curt termini, però a llarg plaça emmalalteixen, desestabilitzen i perjudiquen la plantilla que fa possible la fabricació de cotxes i els resultats positius que s´esperen. Per tot això li informem que el nostre sindicat ha iniciat una campanya amb l´eslogan: QUE NO T´EXPLOTIN, TREBALLA PER VIURE que esperem que comparteixi per un objectiu humà i de futur.

També la CGT hem donat sempre alternatives de futur per a SEAT . Volem informar-li que va ser el nostre sindicat qui va proposar per primera vegada la opció de fabricar models d´AUDI a Martorell, davant la qualitat i la capacitat professional de la plantilla de SEAT. Però també hem fet propostes de futur com el plantejament de la instal·lació de plaques solars en les taulades de la planta o la investigació en energies i motors com la pila d´hidrogen (li adjuntem nota de 18 de juliol de 2007).

Li plantegem com a president , treballi davant del grup VW per aconseguir una major autonomia per a la investigació i el desenvolupament de projectes propis en aquest terreny, ja que qualsevol pas endavant sobre altres marques, és una garantia de futur per a tots els llocs de treball actuals i els que es puguin crear.

Atentament

CGT SEAT Martorell

Més informació:

http://www.cgtbarcelona.org/cgtseatmartorell/

- YOUTUBE CGT SEAT

- FACEBOOK CGT SEAT MARTORELL

- TWITTER CGT SEAT

#salonautoexplotacion concentració CGT Metall de Catalunya davant Rajoy i Mas a visita al saló del ´automòbil a BCN #plasmaescratxe #SEAT @seatjobs @cgtseat