CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT SEAT components (Gearbox): Campanya d’orelles sordes

Dijous, 13 juny, 2013

L'EFECTE PAPALLONA

Segurament tots hem sentit a parlar alguna vegada de l'efecte papallona, ​​aquest petit canvi que pot generar en conseqüència un canvi enorme.

Quatre esborranys de calendari per al mes de juliol, ha presentat l'Empresa. En el penúltim ens plantejava un acord de festius obligatoris per dos caps de setmana en torns de matí i nit per a tota la Plantilla. Aquesta proposta va ser desestimada per la majoria del Comitè d'Empresa.

Després d'això, l'Empresa va llançar un desafiament, i va comunicar que després de consultar amb els serveis jurídics de l'Empresa, i amb SEAT, interpretava que podia aplicar el Conveni en el referent a torns addicionals, i obligar a treballar a dojo els caps de setmana. Tractaments Tèrmics seria el conillet d'índies d'aquesta mesura.

Llavors, UGT va abandonar la reunió, i CCOO va secundar la retirada. CGT continuem en solitari la reunió, amb la tranquil · litat de no ser partícips d'un conveni del que ni tan sols es posen d'acord dels signants en la seva interpretació i del qual ja vam avisar de les seves conseqüències.

El que traslladem a l'Empresa és intentar que prevalgués el sentit comú Com obligar sense saber els voluntaris que va a disposar? Com obligar, d'aquí un mes si està previst per tal de la reparació d'un forn en 7 dies? Com obligar, si en definitiva ja existeix col · laboració voluntària en els caps de setmana? CGT, el que va sol · licitar doncs, va ser que l'Empresa parlés i raonés amb els integrants de Tractaments Tèrmics i valorés si calia realment obligar a treballar en cap de setmana.

Vam posar com a exemple Fosa, on les guàrdies, a diferència de Tractaments Tèrmics, es cobreixen amb personal voluntari. Ha deixat de cobrir algun cap de setmana (durant anys) alguna guàrdia Fosa? NO. Doncs no encabronant al Personal.

L'EFECTE DÒMINO

Llavors, ja se succeeixen precipitadament els esdeveniments de mala manera.
Divendres passat, UGT llança el seu full, en la qual diu que la Direcció de SEAT convocar al President del Comitè de Gearbox per desbloquejar la situació. En aquesta reunió, UGT proposa torns addicionals amb personal voluntari en tractaments tèrmics i que esperen que els altres sindicats donin suport a la proposta i es queden tan amples.

La pregunta és ¿es va parlar com a President del Comitè amb la direcció de SEAT, o com UGT?

No hem parlat amb la Direcció de Gearbox de voluntarietat? Si es porten anys cobrint
torns addicionals en Tractaments amb voluntaris A sant de què tot això?

La diferència és d'una banda l'amenaça de l'Empresa d'aplicar la seva interpretació del Conveni i no sol · licitar voluntaris, sinó obligar, i d'altra banda un possible acord de voluntarietat, però amb compensació a hores extres. Aquest últim punt si sol · licitat únicament per UGT.

Ara faltarà veure si existeix l'efecte dòmino, i altres seccions també volen un acord en els mateixos termes. Un cap, que amaga en definitiva els futurs 21 torns que tant ànsia l'Empresa.

L'acord de voluntarietat NO està signat de moment per la majoria del Comitè. Els
voluntaris són això, voluntaris, i no necessiten cap acord.

QUAN MÉS SEREM, MÉS RIUREM

Intentar explicar el pollastre que tenen muntat a CCOO a SEAT, és molt complicat, i encara que d´una o altra manera ens vagi a afectar, no furgarem en qüestions internes.

Informeu doncs de l'aparició d'un nou sindicat, fruit d'una gran escissió d'aquesta secció sindical a SEAT, que ha donat origen al STS (Sindicat de Treballadors de SEAT), i que possiblement sigui la 2a força (de moment) sindical a SEAT. Aquests s'han integrat a la USOC.

QUINZE FIXOS MÉS

Amb comptagotes. L'Empresa no dóna el seu braç a tòrcer i no completa totes les contractacions fixes que li requeria Inspecció de Treball. I encara que faci ressentiment, reiterem que molt ha de veure la CGT perquè es facin contractacions fixes. Quinze més, són quinze més. Són els que són i no tots els que haguessin I perquè aquests quinze i no altres?

Dels quinze, 10 estarien dins dels que ja s'havien de fer fixos per la seva anterior situació de frau de llei. Són doncs els altres cinc beneficiats de la cullarada?.

Doncs el departament de CSI de CGT ha determinat que la majoria no, però que pot
constatar que s'ha beneficiat dels 15 a algun afiliat d'algun sindicat, perjudicant a un altre afiliat del mateix sindicat que per antiguitat hauria d'haver passat a fix.

Com a curiositat, un contractat per ETT, que presumia amb molta antelació que a ell l'anaven a passar a fix .. com així ha estat.

Així, que prima l'apadrinatge ja sigui empresarial o sindical. Males arts per a la bona marxa de qualsevol empresa.

TU CAP AQUÍ, TU CAP ALLÀ

Una de les mesures de flexibilitat de què disposa l'empresa, és de la mobilitat de personal entre seccions. Fa anys aquest criteri era el de l'antiguitat a la secció, categoria ..

Avui en dia, el criteri pel qual et canvien de secció pot ser si li caus simpàtic al cap, si li rius les gràcies, o si et rasques el cul dues vegades per torn.

És el que ha passat al Grob, on el criteri no ha estat el professional ni d'aptitud, sinó el subjectiu, passant Personal d'aquesta secció a fosa, que ha passat a ser la nova secció de càstig d'aquesta nostra estimada empresa. La nostra protesta l'hem transmès a la direcció i a Personal.

ENQUESTA DE CLIMA LABORAL

Aquest any no us anem a demanar que no feu l'enquesta de clima laboral. Principalment per evitar patir l'assetjament i haver de claudicar. Us demanarem que la feu, i que sigueu sincers.

Sembla que no es va a mesurar tant el compliment, sinó el grau de satisfacció. Així que res canviarà si no mostrem la nostra indignació. Calor, ETT s, escola de manteniment, externalitzacions, conchabeo sindical. Sincerem-nos doncs, a veure si així.

NO VA VENIR

Doncs no va treure la poteta el nou President de SEAT per Gearbox, però aquest dimarts tenim xerrada del mediàtic Sr Steiner. L'Empresa ja donava per fet que la CGT anava a treure una pancarta. Però ja us diem que NO. Els delegats de CGT estarem absents durant la xerrada manifestant el nostre rebuig a una política empresarial irresponsable, que atenta als drets fonamentals dels treballadors.
Salut, i que sigui lleu.

CGT una vegada més, manifesta el seu rebuig a una política empresarial irrespectuosa amb els drets i condicions laborals de la plantilla.

Company i companya, per higiene mental, no t'oblidis els taps.

Salut

CGT SEAT COMPONENTS
(antiga Gearbox)


Teniu disponible per a descarregar, la fulla informativa i la campanya que s´ha repartit a la fàbrica.

http://www.cgtbarcelona.org/cgtgearbox/pdf/hojas_informativas/junio_2013%20_+%20_oidos_sordos.pdf

http://cgtgearbox.blogspot.com.es/2013/06/hoja-informativa-campana-oidos-sordos.html

orelles sordes : Campanya cgt seat components

Més informació:

- WEBLOC CGT SEAT COMPONENTS

- FACEBOOK CGT GEARBOX

- TWITTER CGT GEARBOX

- WEB CGT BAIX LLOBREGAT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció