CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Seat valora positivament l’adjudicació d’un model d’Audi, però mai a costa d’augmentar les càrregues de treball ni de nous ERO

Divendres, 12 desembre, 2008

La Secció Sindical de CGT SEAT valora positivament l'adjudicació d'un model de Audi a la fàbrica de Martorell però rebutja frontalment que es faci a canvi d'augmentar més els ritmes de treball de la plantilla ni de nous expedients de regulació d'ocupació. L'anunci de l'adjudicació d'un model 4x4 (Audi Q3) en la fàbrica de Martorell, és valorat per la CGT com la confirmació que la plantilla de Seat és totalment competitiva i apta per a fabricar una qualitat Audi.


Les dades als quals ha pogut accedir aquest sindicat, parlen de la immediata construcció de noves instal·lacions a la fàbrica per a la xapisteria d'aquest nou model i inversions de 300 milions d'euros aproximadament. No obstant això la CGT és crítica amb l'actitud de l'empresa que llança la notícia al costat de l'amenaça d'una nova ofensiva per a augmentar la pressió en els ritmes de treball per a la plantilla.

La CGT denuncia que l'augment de productivitat en els últims cinc anys ha superat el 17,56 % (amb un augment anual mitjà de 4,39 %) i que la situació d'ERO està sent utilitzada per l'empresa per a buscar més rendiment a costa de l'esforç de la plantilla. Igualment denuncia l'actitud deslleial de l'empresa que anuncia per la premsa un possible expedient, abans de comunicar-ho als representants sindicals.

Per això alertem davant el que pot ser la política negociadora en el pròxim conveni a negociar a partir del dia 1 de gener. Per això la CGT ja ha proposat a l'empresa que la situació de menys producció anunciada s'ha de cobrir amb reducció de jornada, sense reducció de salari i amb l'aprofitament d'aquests dies en la formació de la plantilla amb l'objectiu d'augmentar el valor afegit per al futur.

Des de la CGT es reitera a l'empresa sobre la necessitat de clarificar l'estratègia industrial de futur no només amb un model nou sinó en la investigació i desenvolupament de tecnologia de motorització sense hidrocarburs que ha estat proposat des de fa més d'un any tant a la Direcció de Seat com a la del Grup VW.

Seccions Sindicals CGT Seat