CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT signa el Pacte Social de l’Aigua per Terrassa que aposta per municipalitzar el servei d’abastament d’aigua al municipi

Dimarts, 12 maig, 2015

CGT signa El Pacte Social de l'Aigua per Terrassa

Una quinzena d'organitzacions, entre les quals forces polítiques com Terrassa en Comú, CUP, ERC, MES, EUiA, ICV, SI, Podem signen el document

CiU, PSC, PP i C's refusen adherir-se a un pacte que aposta per municipalitzar el servei d'abastament d'aigua al municipi

Representants de les entitats i associacions signants del document del Pacte Social de l´Aigua de Terrassa, entre elles CGT
Representants de les entitats i associacions signants del document Foto: Taula de l'Aigua

La Taula de l’Aigua de Terrassa ha presentat aquest dimecres el Pacte Social de l'Aigua per Terrassa, un document que aposta pel reconeixement de l'aigua com un dret humà així com per la gestió pública, participativa i transparent de l'aigua, amb criteris de sostenibilitat i justícia social. A menys de tres setmanes per les eleccions municipals, nombroses organitzacions socials i nou forces polítiques l'han subscrit amb el compromís d'implementar-lo i integrar-lo en els seus respectius programes electorals.

Aquest document reforça la "voluntat i el compromís polític" per portar la gestió de l’aigua a Terrassa cap a la municipalització del servei un cop acabi la concessió actual amb Mina d’Aigües de Terrassa el 31 de desembre del 2016. Assegurant el dret humà a l’aigua com un bé comú, no mercantil, i la seva assequibilitat.

Per Ramon Clariana, de la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Terrassa i de la Taula de l'Aigua d'aquest municipi, “aquest Pacte engrana perfectament amb els moviments locals de lluita per la defensa de l'aigua, com el de Terrassa, on recuperarem la gestió de l'aigua el 2016”. A més ha afegit que "el moviment veïnal ha d'apostar per la municipalització de l'aigua perquè forma part de la lluita per la defensa dels drets socials del veïnat, i del bé comú".

Així mateix, Sonia Giménez, de la Taula de l'Aigua, ha destacat que "el Pacte recull les reivindicacions del moviment de l'aigua, havent-se també presentat a altres parts de l'Estat amb el suport de totes les forces polítiques a excepció de Ciutadans i el PP". A Terrassa s'han adherit al Pacte Social de l'Aigua: com a forces polítiques, Terrassa en Comú, CUP, ERC, MES, EUiA, ICV, SI, Podem, Procés Constituent, destacant les absències de CiU, PSC i de nou Ciutadans i PP; Com a sindicats a Terrassa: CCOO, UGT, CGT, CNT i de caire veïnal, la FAVT i l' AAVV del segle XX.

Contra la "mercantilització"

El Moisès Subirana, d'Aigua és Vida, recorda l'èxit del Pacte Social de l'Aigua, arreu de l'estat, tant a nivell municipal com parlamentari, ja sigui a Madrid, Andalusia, País Basc,.. i Catalunya. Això s'explica perquè la "remunicipalització és cada cop més una realitat demostrant que les privatitzacions realitzades en el passat no han resolt les necessitats de la ciutadania, el que és ja una realitat a Europa cada cop ho és més a casa nostra", ha dit.

La Taula de l’Aigua de Terrassa, està formada diferents entitats i organitzacions socials i persones a títol individual. Realitzarà el seguiment dels compromisos adquirits per les forces polítiques firmants del Pacte Social de l’Aigua per Terrassa per asegurar-ne la seva implementació a la ciutat. La signatura d'aquest Pacte forma part de la campanya de municipalització que la Taula de l’Aigua, juntament amb Aigua és Vida porta a terme i que pretén posar sobre la taula els beneficis i impactes que tenen els diferents models de gestió de l'aigua.

Totes les persones representants de les forces polítics presents han deixat palès el seu compromís en fer tot el què estigui al seu abast per implementar el contingut del Pacte, defensant la "no mercantilització d'un bé comú com és l'aigua", aconseguint-ho a través de municipalitzar la gestió de l'aigua a Terrassa. Els sindicats destaquen la necessitat de treballar en "fomentar que la gestió pública pot conservar els llocs de treball de la plantilla de l'actual concessionària, ja que el sector privat s'esforça en intentar fer creure que només ells ho poden assegurar".

FONT: LA TORRE. NACIÓ DIGITAL

Més informació:

- TWITTER CGT TERRASSA

- WEB CGT TERRASSA