CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT subscriu el manifest per la Societat Laica: la religió fora de l’escola

Divendres, 1 febrer, 2008

Davant de les eleccions generals que se celebren el pròxim 9 de març, les organitzacions que impulsem, des de l'any 2003, la campanya “Per una societat laica, la religió fora de l'escola”, demandem als grups polítics que constituiran el Parlament de l'Estat Espanyol i al futur Govern el següent:

1) Que reconeguin que la societat espanyola ha evolucionat i que la realitat social és molt diferent de la que existia en 1978, quan van ser firmats els acords entre l'Estat Espanyol i el Vaticà, i que, per tant, la majoria dels ciutadans i ciutadanes demanden una separació total entre l'Estat i l'església.

2) Que representin, realment, al conjunt de la ciutadania, eliminant els privilegis econòmics, jurídics, educatius, simbòlics i socials dels que gaudeix l'església catòlica, per mitjà dels quals s'adoctrina als menors en l'escola i no deixa de pressionar als poders públics i al conjunt de la ciutadania.

3) Que legislin i orientin les seves polítiques perquè hi hagi un tractament, per igual, de les conviccions i creences de tots els ciutadans i ciutadanes i, per tant, treballin perquè l'àmbit públic sigui neutral, és a dir, no orientat per cap doctrina religiosa. Tots tenim el dret a què es respecti, escrupolosament, aquesta neutralitat de l'Estat, que és l'essència d'una veritable democràcia.

4) Considerem que la llei orgànica d'educació (LOE) consolida i intensifica la religió en l'escola, així com el paper dels col·legis d'ideari confessional catòlic dins del sistema educatiu.

Això ens obliga a continuar reivindicant un model d'escola laica i l'enfortiment de l'escola de titularitat pública, com a instrument d'una societat plural i multicultural, on es respecti la llibertat de pensament i de consciència de cada persona que la integra.

És a dir una escola que eduqui sense dogmes, ni veritats úniques, absolutes, ni excloents i forme en valors humanistes, científics i universals, en la pluralitat, en el respecte als drets humans, en l'assumpció de la diferència i de la diversitat, en els valors ètics, no sexistes i democràtics, que són comuns a tots i a totes.

Per tot això exigim:

- La derogació dels acords amb el Vaticà.
- Que la religió deixi de formar part l'horari lectiu, sortint de l'escola.
- Que amb diners públics no es financi l'adoctrinament religiós.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció