CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Tarragona contra la privatizació de l’IDI

Dilluns, 23 maig, 2011

El Departament de Salut està estudiant privatitzar empreses públiques del sector sanitari, més concretament l'empresa pública catalana IDI (Institut de diagnòstic per la imatge) i vendre-la a una empresa del sector amb implantació al País Valencià. El comitè d’empresa de l’IDi, que sempre a defensat el model de gestió sanitari català, vol deixar clar que l’entrada de l’empresa valenciana privada comportarà reduccions de plantilla, reduccions de qualitat a les exploracions i la sobrecàrrega d’agendes a les màquines de ressonància magnètica i tomografia computada, amb el perill que això representa al pacient.

Tot i que a principis de juny del 2010 es va dictar un Decret llei on diverses empreses públiques del sector, entre d’elles l’Idi, serien absorbides per l’ICS, el nou govern de Convergència i Unió està decidit a fer un canvi de rumb aquest procés i seguir el model semblant al que està aplicant el govern de la Generalitat Valenciana, presidida pel sr. Camps.

L’Idi és una empresa pública que presta serveis en diversos hospitals públics com l’hospital Joan XXIII de Tarragona, Vall d’Hebron, Bellvitge o Can Ruti, entre d’altres. L’empresa catalana és capdavantera en el sector de radiodiagnòstic, amb un grau d’assistència i gestió impecable, tal i com és demostra l’exercici 2010.

Tot i això el Govern de CIU voldria transformar-la en societat mercantil i així vendre part del seu capital a una altra empresa o empreses, concretament a ERESA, companyia valenciana dedicada als serveis de radiodiagnòstic. El govern vendria un 49% d’actius a aquesta empresa mentre que el 51% seguiria pertanyent a la Generalitat catalana, per tant la gestió passaria a mans de la citada empresa.

Tot i que la gestió d’ERESA no ha comportat cap benefici al govern valencià, hi ha més llistes d’espera i la factura sanitària cap aquesta empresa no para de créixer, el govern de CIU està decidit a seguir el mateix model.

El comitè d’empresa de l’IDi, que sempre a defensat el model de gestió sanitari català, vol deixar clar que l’entrada de l’empresa valenciana privada comportarà reduccions de plantilla, reduccions de qualitat a les exploracions i la sobrecàrrega d’agendes a les màquines de ressonància magnètica i tomografia computada, amb el perill que això representa al pacient.

CGT Tarragona