CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Tarragona denúncia a la Divisió de Muntatge del Grup Navec per acomiadament col·lectiu encobert

Dijous, 19 març, 2015

La F.I. de la CGT de Tarragona ha denunciat davant l'Inspecció de Treball a la Divisió de Muntatge del GRUP NAVEC, amb domicili social a la Pobla de Mafumet, per ACOMIADAMENT COL·LECTIU ENCOBERT.

GRUPO NAVEC SERVICIOS INDUSTRIALES S.L. és l’empresa més gran quant a nombre de treballadors en el sector del metall a la província de Tarragona, amb una plantilla d’aproximadament 1.500 treballadors que presten serveis a Repsol Química i Petroli, Port Aventura (tot el manteniment), Dow nord i sud, Basell, Bayer, etc, tenint presència en tot el complexe petroquímic de Tarragona. Compta amb quatre divisions (enginyeria i fabricació, muntatge, manteniment i enginyeria aplicada) i delegacions a Bolívia, Perú, Mèxic i Portugal, entre altres. L’empresa té previst expandir-se encara més en Europa i Amèrica. A més, ha obtingut diversos reconeixements com el Premi a la Innovació de la CEPTA l’any 2010.

Tot i uns beneficis milionaris durant l’últim any, l'empresa està realitzant un acomiadament col·lectiu encobert i en frau de llei, tal com s'acredita amb la carta d'acomiadament de data 4 de març d'un treballador que és Delegat Sindical de CGT en el GRUP NAVEC, Arturo Fernández Ferro. Aquest acomiadament és una represàlia més contra aquest treballador, a causa de la seva intensa activitat sindical durant els últims 8 anys, ja que ha cursat nombroses denúncies davant d’inspecció de treball, ha assistit com a testimoni a judicis contra l’empresa instats per altres treballadors i ha promogut assemblees per reivindicar l’aplicació del conveni col·lectiu del metall.

En la carta d'acomiadament de l'esmentat treballador s'hi fan constar, entre d'altres, els següents motius:

1. Unes causes econòmiques sense determinar i sense cap mena de desglossament.
2. Una situació productiva que "aconsella l'extinció del contracte".
3. Un descens productiu de la Divisió de Muntatge calculat en hores de treball.

En la carta d'acomiadament, l'empresa reconeix que durant l'any 2014 i els dos primers mesos de 2015 han estat acomiadats un total de 179 treballadors, i que en les properes setmanes seran 120 més els que perdran la seva feina.

Els acomiadaments de GRUPO NAVEC no són un cas aïllat i reflexen la complexa situació del sector del metall ja que EMMSA ha anunciat un ERO d’extinció de contractes de tota la plantilla; MAYMO TARRAGONA S.A. (declarada en concurs i en fase de liquidació) i CALDERERÍA Y MANTENIMIENTO MAYMO TARRAGONA S.A., van aplicar dos EROS de suspensió de contractes; i COPISA, MASA i DENION estan patint greus problemas de solvència, etc. Per aquest motiu, la CGT ha iniciat una campanya informativa, recollida de signatures, mobilitzacions i denuncia pública.

S.P. de la F.I. de la CGT de Tarragona.

Més informació:

- TWITTER CGT TARRAGONA

PER LA READMISSIÓ IMMEDIATA DELS TREBALLADORS ACOMIADATS!

JA N'HI HA PROU DE PERSECUCIÓ SINDICAL EN EL GRUP NAVEC!

PER LA READMISSIÓ IMMEDIATA D'ARTURO F. FERRO!

El dimecres 4 de Març, el company de la CGT Arturo Fernández Ferro va ser acomiadat sense previ avís a última hora de la seva jornada laboral. El Grup Navec, amb un to arrogant, li va donar una carta d'acomiadament en la qual l'empresa informava que acomiadava a gairebé 300 treballadors, al·legant una disminució en la càrrega de treball.

Qualsevol que conegui mínimament el Grup Navec sap perfectament que l'acomiadament del company Arturo Fernández Ferro és un acte de repressió sindical ja que aquest company sempre ha destacat per la seva implicació en la lluita pel compliment del conveni, per millorar les condicions salarials i de treball de tota la plantilla, per unificar la lluita dels treballadors del Grup Navec amb els treballadors de tot el sector, per un conveni del metall digne i sent un dels impulsors de la Plataforma dels Treballadors del Metall en defensa d'un conveni digne.

Com és ben sabut, Arturo mai ha dubtat a atestar a favor dels seus companys perquè es faci justícia, àdhuc posant en risc el seu propi lloc de treball. El Grup Navec per la seva banda ha destacat per practicar la persecució sindical més brutal tractant de crear un clima de terror permanent dintre de la plantilla. Amenaçant i acomiadant qualsevol treballador eventual o que no sigui de la corda de l'empresa que intenti organitzar-se per a lluitar contra els abusos independentment de les sigla sindicals.

De fet fa uns anys va acomiadar a tots els companys que es van presentar per una llista alternativa a l'existent a les eleccions per al comitè d'empresa. És ben sabut que la càrrega de treball del Grup Navec està en uns dels seus moments mes alts, sent un dels grups empresarials de Tarragona amb major càrrega de treball. Els ritmes en el taller de muntatge són inhumans amb jornades molt llargues i a torns. De fet aquest taller treballa les 24 hores del dia, incloent Dissabtes i Diumenges.

Per això reclamem que tots els acomiadaments són injusts. El que busca l'empresa és acomiadar a treballadors per tal de en el seu lloc contractar a uns altres en condicions més precàries i augmentar àdhuc més els ritmes de treballs i incrementar encara els seus suculents beneficis explotant al màxim la plantilla restant i la que contractaran. Per a aconseguir això necessiten eliminar als treballadors més combatius per a escapçar l'organització i escarmentar a la resta dels treballadors. NO L'HI PODEM PERMETRE, cal lluitar per a evitar-lo!

Que la crisi la paguin les grans empreses i no els treballadors! Ja n'hi ha prou de repressió sindical en el Grup Navec. Per la readmissió d'Arturo Fernández Ferro i de tots els seus companys. Enfront de l'ofensiva de l'empresa, organització i lluita.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció