CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Tarragona es persona en el cas CAP Muralles com acusació particular

Divendres, 29 gener, 2016

CGT TARRAGONA ES PERSONA EN EL CAS CAP MURALLES

El sindicat, que compta amb tres delegats al comité d'empresa del GIPPS, es persona com a acusació particular en el procediment que es tramita al Jutjat d'Instrucció 2 de Tarragona que investiga la comissió de diversos delictes per part de Xavier Bria Ferrer, ex gerent del GIPSS.

La Confederació General del Treball s'ha personat avui com a acusació particular en les diligències penals que investiguen la comissió de diversos delictes per part de Xavier Bria Ferrer, ex gerent del GIPSS (Gestió i Prestació de Serves de Salut). Concretament, pels delictes de negociacions prohibides a empleats públics i d'ús d'informació privilegiada de l'article 284 del Codi Penal.

El sindicat ha pres aquesta decisió tenint en compte que la plantilla del GIPSS es pot veure afectada per la tramitació d'aquesta causa ja que des de l'any 2013 els treballadors no perceben una part del seu salari, en particular els DPO o complements per objectius, ja que el seu abonament depèn de l'equilibri pressupostari i que aquest no s'ha assolit enguany a causa de la important disminució d'ingressos que ha patit el centre. Aquest fet respon a l'adjudicació de la gestió del CAP MURALLES (que dóna assistència sanitària primària a uns 20.000 veïns de Tarragona) a l'empresa MURALLES SALUT SLP (constituïda a l'agost de 2012), ja que sorprenentment el GIPSS no es va presentar a la licitació tot i haver-la tingut fins a aquell moment.

Sembla evident l'existència d'irregularitats comeses pel Sr. Bria, que primer va ser director del CAP MURALLES i gerent i membre del consell d'administració del GIPSS; després va cessar en l'empresa pública (agost de 2013), i finalment va passar a ser un dels socis rellevants de MURALLES SALUT SLP, ocupant novament el càrrec de director en el centre CAP MURALLES però en aquesta ocasió gestionada per la seva pròpia empresa.

Aquesta personació no és un fet aïllat, ja que des dels últims tres anys, el sindicat CGT, a través del Sindicat de Sanitat de CGT i del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública, vénen denunciant la progressiva privatització de la sanitat pública i els plans funcionals ara anomenats «Tarragona salut aliança estratègica».

FEDERACIÓ INTERCOMARCAL CGT TARRAGONA

Més informació:

- TWITTER CGT TARRAGONA


La CGT es persona en el ‘cas CAP Muralles’

El sindicat CGT, que compta amb tres delegats al comitè d’empresa de l’operador sanitari públic GIPPS, es persona com a acusació particular en el procediment que es tramita al Jutjat d’Instrucció 2 de Tarragona que investiga la presumpta comissió de diversos delictes per part de Xavier Bria Ferrer, ex gerent del GIPSS. Concretament, pels presumptes delictes de negociacions prohibides a empleats públics i d’ús d’informació privilegiada.
El sindicat ha pres aquesta decisió tenint en compte que la plantilla del GIPSS es pot veure afectada per la tramitació d’aquesta causa ja que des de l’any 2013 els treballadors no perceben una part del seu salari, en particular els anomenats DPO o complements per objectius, ja que el seu abonament depèn de l’equilibri pressupostari i que aquest no s’ha assolit enguany a causa de la important disminució d’ingressos que ha patit el centre.
“Aquest fet respon a l’adjudicació de la gestió del CAP Muralles (que dóna assistència sanitària primària a uns 20.000 veïns de Tarragona) a l’empresa Muralles Salut SLP (constituïda a l’agost de 2012), ja que sorprenentment el GIPSS no es va presentar a la licitació tot i haver-la tingut fins a aquell moment”.
“Sembla evident”, diu el sindicat, l’existència “d’irregularitats comeses pel Sr. Bria, que primer va ser director del CAP Muralles i gerent i membre del consell d’administració del GIPSS; després va cessar en l’empresa pública (agost de 2013), i finalment va passar a ser un dels socis rellevants de Muralles Salut SLP”, ocupant novament el càrrec de director en el CAP, però en aquesta ocasió gestionada per la seva pròpia empresa.

FONT: DIGITAL TARRAGONA21