CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT trasllada a l’opinió pública la seva preocupació pel lamentable estat de deterioració al que ha arribat el servei ferroviari a Catalunya

Dijous, 15 novembre, 2007
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Els motius que ocasionen aquesta situació es produïxen al nostre entendre per l'aprovació de la Llei del Sector Ferroviari, elaborada pel PP i aprovada pel PSOE i que ha suposat la descoordinación total entre Adif i Renfe Operadora.

Ambdues empreses estan immerses en un ERO (Expedient de Regulació d'Ocupació) que afecta al llarg de la seva vigència a 4000 treballadors, el que suposa un greu obstacle per a garantir la viabilitat de la gestió d'aquestes empreses, agreujant la falta endèmica de personal.

Aquest problema ocasiona per part de l'empresa l'externalització i subcontractació de serveis a empreses que a través de la recerca del benefici econòmic obliden temes tan importants com la seguretat, la formació i la prevenció de riscos laborals, augmentant la sinistralitat laboral i les avaries.

Per altra banda, les urgències per fer arribar l'AVE a Barcelona, ha forçat al màxim les capacitats en els espais on s'ha treballat, ocasionant incidents en les línies per on circula el servei de rodalies i arribant a la paralització que viuen actualment.

La solució a aquests problemes passa al nostre entendre per:

a) La contractació de personal a través d'OEP (Oferta Ocupació Pública) en tots els serveis, que solucionin aquestes mancances i rejoveneixi una plantilla amb una mitjana d'edat de 47 anys i que repercuteixi en la internalització del manteniment preventiu de les infraestructures i del material rodant.

b) Realitzar inversions en el ferrocarril convencional de la Comunitat que garanteixi:

1) El manteniment de les estacions i un adequat nivell de qualitat i imatge.

2) Manteniment del personal ferroviari tant en les estacions com en els trens per a una millor atenció al públic en informació, venda de bitllets, seguretat de l'usuari, seguretat en la circulació, sales d'espera, etc.…

3) Adaptació de les estacions, dependències ferroviàries i trens per a facilitar el seu ús a les persones amb discapacitat.

4) Conservació i ampliació dels actuals serveis ferroviaris.

5) Defensa del ferrocarril com mitjà fonamental del transport col·lectiu de titularitat pública, que garanteixin la fi social i la seguretat del transport, tenint en compte els avantatges ambientals i de sostenibilitat d'aquest mitjà de transport.

6) Prioritzar el servei de rodalies, autèntic motor productiu de la nostra comunitat i utilitzat diàriament per centenars de milers d'usuaris.

PER UN FERROCARRIL PÚBLIC, SOCIAL I DE QUALITAT

Sindicat Federal Ferroviari de la Confederació General del Treball (SFF-CGT)

Catalunya, dimecres 14 de novembre de 2007

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció