CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT TV Catalunya: Prou comèdia amb la no vaga!

Dijous, 12 juny, 2014

Des de primers d’any, la direcció ens està martellejant contínuament amb la seva obsessió per a retallar-nos 7,5M€ més de la massa salarial d’uns Pressupostos manifestament fraudulents, mitjançant l’amenaça de l’aplicació de l’article 41 de l’Estatut dels Treballadors, tant si ens hi posem bé (amb acords i complicitats “contra natura”), com si ens hi resistim fins al final. El cert, però, és que mentre la plantilla hem optat per la resistència, l’acció i la mobilització, amb esforç i tenacitat hem aconseguit encadenar èxits, i alguns de ben sonats!, mentre la direcció s’ha anat veient obligada a fer-se enrere, ensenyant les urpes, però enrere.

Lamentablement, però, la majoria de l’actual Comitè de vaga va caure de quatre potes al canvi de ritme provocat per la direcció i no va saber aprofitar el calendari polític de la primavera, abans d’escolar-se definitivament, per a intentar rematar un escenari més favorable de negociació d’un Conveni plurianual seriós mentre se’ns n’apliqués un de transició amb totes les de la llei. Però no, avui per avui continuem tenint exactament el mateix problemàs a sobre!

El temps, l’esgotament i el desànim juguen en contra nostra, i un cop posposada l’agonia fins a la tardor podria semblar que ens hem quedat, literalment, fora de joc i sense opcions fins aleshores... Però la CGT creiem que no. I tant que podem fer!

La CGT creiem, de fa dies, que el següent pas estratègic que hem d’emprendre és el d’eliminar el Comitè de vaga com abans millor. En primer lloc, perquè no té cap sentit mantenir un Comitè de vaga que desconvoca sistemàticament totes les vagues. A qui beneficia això? A nosaltres no, només ens debilita! I en segon lloc, perquè mantenir el Comitè de vaga no és més que fer el joc a la direcció, la qual ens imposa, impertèrrita, el seu escenari, els seus termes i el seu calendari justament amb l’excusa que té com a interlocutor un Comitè “de vaga”. Quan, en realitat, no és més que la manera que han trobat de segrestar el Comitè d’empresa sota un òrgan “militaritzat” i allunyat dels veritables representants dels treballadors, més fàcil de manipular, de fer-los claudicar i de fer-los “cremar etapes” perillosament.

La CGT ho rebutgem de ple i volem desemmascarar aquest xantatge. Per això demanem la desconvocatòria de totes les vagues fins al setembre, sense raó de ser, i la dissolució immediata del Comitè de vaga. Què hi guanyem? Recuperem la normalitat de funcionament del Comitè d’empresa. Forcem un canvi d’escenari al marge de la voluntat de la direcció, tot deixant-los a contrapeu. Trenquem una dinàmica de no treball i unes expectatives falses. Recuperem l’acció sindical i donem resposta a les decisions unilaterals que pren la direcció i que trenquen de ple el principi de què ens aplicarà les mateixes condicions laborals. Impulsem la coordinació per aconseguir acords concrets de pressió entre els Comitès d’empresa de TV3 i de Catalunya Ràdio sobre bases sòlides. Perquè la unitat i la solidaritat entre totes i tots és la nostra millor arma en la lluita pels nostres drets i condicions laborals dignes i justes,

Prou “militarització” del Comitè d’empresa!

Secció Sindical de CGT de TV3

9 de juny del 2013

Més informació:

- PÀGINA FACEBOOK CGT TV CATALUNYA

- TWITTER CGT TV CATALUNYA

Attached documents