CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT UAB: Solidaritat amb treballadores acomiadades

Divendres, 30 novembre, 2012

SOLIDARITAT AMB TREBALLADORES ACOMIADADES

Companyes i companys,

Ahir es va saber que dues treballadores i un treballador del restaurant de la Plaça Cívica han estat acomiadats per l’empresa. Una acció de solidaritat i de suport s’ha endegat immediatament a tot el campus per tal que siguin readmeses. El restaurant-bar de la plaça Cívica es trobava en règim de concessió però des de fa poc ha tornat a l’òrbita de la UAB, concretament és gestionada per la Fundació UAB, pe la qual cosa la decisió empresarial d’acomiadar les treballadores s’ha pres dins de l’àmbit de la nostra Universitat.

La Secció sindical de CGT-UAB dóna també suport al company Marcos Andrés Armenteros, acomiadat arbitràriament per Telefonica-Movistar, el qual ha realitzat una vaga de fam de 23 dies, que finalment ha abandonat per raons mediques, juntament amb un grup de 5 companys més, sindicalistes i treballadors de la mateixa empresa, que així han mostrat la solidaritat amb la seva causa justa. Hi ha hagut concentracions davant de la botiga de Movistar, a la plaça de Catalunya, en suport al coratge d’aquestes persones que lluiten per la seva dignitat.

En el cas de Movistar, considerem que el treballador ha estat objecte d’una represàlia a causa de la seva condició de candidat a les eleccions sindicals en la seva empresa i pel seu caràcter lluitador. Malgrat dues sentències judicials successives que van fallar la improcedència del seu acomiadament, Movistar s’ha negat a readmetre’l.

La nostra secció sindical promou accions de solidaritat que s’estan multiplicant en el nostre entorn més immediat per respondre a l’aplicació de la reforma laboral amb acomiadaments barats i exigeix immediatament la readmissió dels treballadors afectats.

Segons estimacions fetes per advocats laboralistes prop d’un 45% dels treballadors, per exemple, renuncia a la baixa mèdica per por a ésser despatxat, mentre que abans de la crisi l’estadística se situava en un 11%. Aquest fet, que la reforma laboral no ha fet sinó intensificar, no només resulta nefast per a la salut dels treballadors sinó que, a mitjan termini, repercuteix negativament per a les empreses perquè es redueix el que anomenen productivitat.

SOLIDARITZA’T AMB LES COMPANYES ACOMIADADES!!

EXIGIM LA READMISSIÓ DE LES TREBALLADORES DEL RESTAURANT DE LA PLAÇA CÍVICA!

READMISSIÓ MARCOS ANDRÉS!!

NO A LA REFORMA LABORAL!!

Més informació:

Secció Sindical de la CGT Universitat Autònoma de Barcelona
http://cgtuab.wordpress.com/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció