CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT ubica entre el 15 i el 20 de febrer l’arribada de l’AVE a Barcelona

Dilluns, 21 gener, 2008

Els maquinistes de Renfe apunten entre el 15 i el 20 de febrer com a data per a l'arribada de l'AVE a Barcelona

eldebat.cat / Redacció

Els maquinistes de Renfe han apuntat un dia entre el 15 i el 20 de febrer com a data aproximada per a l'entrada en servei de l'AVE entre Barcelona i Madrid, dos mesos després del 21 de desembre --data inicial per a l'arribada a la capital catalana--, segons ha confirmat a Europa Press el coordinador de Tracció de Renfe Operadora a Catalunya del sindicat CGT, Juan Ramón Ferrandis.

Segons les estimacions d'aquest sindicat, el dia 20 de febrer finalitza un dels cursos de formació per preparar els futurs conductors dels trens d'alta velocitat. A més, Ferrandis ha assenyalat que per les informacions que van arribant de Renfe durant les diferents reunions que manté amb els maquinistes, sembla que aquests són els dies aproximats per a l'arribada de l'AVE, tot i que ha afirmat que "encara no hi ha cap data oficial ni dia per a la inauguració".

Per la seva banda, Renfe ha confirmat a Europa Press que sí que hi ha un curs de maquinistes que finalitza sobre el 20 de febrer, però ha insistit que després poden realitzar-se més cursos, i ha recordat que podria ser que el curs s'allargués fins a més enllà del 20 de febrer. A la pàgina web de Renfe no es poden comprar bitllets d'AVE amb destí o origen Catalunya a partir del 10 de febrer, una cosa que succeeix quan l'operador ferroviari va a posar a la venda de manera imminent algun nou servei.

eldebat.cat|eldebat.cat