CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT UNIPOST obté 10 delegats/des a Barcelona, essent la força més votada a les eleccions sindicals

Dimecres, 29 abril, 2015

ELECCIONS SINDICALS BARCELONA 2015

"CGT ES MANTÉ COM EL SINDICAT DE UNIPOST
MÉS VOTAT EN ELS CENTRES DE BARCELONA "
En els passats 15 i 16 d'abril de 2015, s'han dut a terme les votacions en les eleccions sindicals dels centres de Borrell, Sant Joan, Filipines i Pablo Iglesias, amb els següents resultats:

BORRELL: -Col·legi ÚNIC
Total votants 48 de 55 en el cens
CGT 29 VOTS 3 Delegats electes
USOC 13 VOTS 2 Delegats electes
BLANCS 6 VOTS

SANT JOAN: -Col·legi ÚNIC
Total votants 46 de 52 en el cens
CGT 27 VOTS 3 Delegats Electes
CCOO 18 VOTS 2 Delegats Electes
BLANCS 1 VOT

FILIPINES: -Col·legi ÚNIC
Total votants 61 de 68 en el cens
CGT 23 VOTS 2 Delegats electes
UGT 27 VOTS 2 Delegats electes
CCOO 11 VOTS 1 Delegats electes

PABLO IGLESIAS:
-Col·legi DE QUALIFICATS I NO QUALIFICATS
Total votants 101 de 140 en el cens
CGT 32 VOTS 2 Delegats electes
UGT 37 VOTS 3 Delegats electes
USOC 22 VOTS 2 Delegats electes
BLANCS 9 VOTS
NUL 1 VOT
-Col·legi DE TÈCNICS I ADMINISTRATIUS
Total votants 30 de 110 en el cens (80 abstencions)
UGT 11 VOTS 6 Delegats electes
BLANCS 19 VOTS

‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐
RESULTATS TOTALS:
CGT 111 VOTS 10 Delegats ELECTES

UGT 75 VOTS 11 Delegats ELECTES
USOC 35 VOTS 4 Delegats ELECTES
CCOO 29 VOTS 3 Delegats ELECTES

‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐‐

A falta de les eleccions al centre de Ballester, que se celebraran al mes d'octubre a Agrupació de Centres de la província de Barcelona des de CGT podem dir que seguim sent la primera força sindical a Barcelona tant en nombre de vots com en nombre de delegats, si sumem els tres del centre de Ballester. I seguim sent la primera força tot i el desgast que ha comportat aquests 4 anys de permanent confrontació amb l'empresa per la seva permanent agressió als i treballadors en forma de rebaixes salarials de més del 20%, així com amb l'amenaça constant que hem tingut amb la presentació de diversos ETS d'acomiadaments col·lectius als quals CGT s'ha enfrontat amb decisió ferma i segura, sabent que el dur a terme una vaga en solitari ens podria comportar pèrdua de suport en forma de vots. Ens era igual, sincerament, el primer era de suportar el aferrissadament els drets de tots i totes els treballadors.

Però la CGT no està en Unipost per aconseguir vots, ni per aconseguir majories, les eleccions són un mitjà per poder arribar a més companys i aconseguir que estiguin informeu @ s. La CGT està per defensar els interessos col·lectius dels i les treballadores d'aquesta empresa, independentment del centre on treballin.

LES ÚNIQUES MAJORIES QUE VALEN SÓN LES DE ELS TREBALLADORS @ S QUAN S'UNEIXEN EN POS D'UN OBJECTIU, I AQUESTA ÉS L'ÚNICA MAJORIA QUE DE VERITAT ENS INTERESSA A CGT.

La valoració de la eleccions sindicals és per CGT positiva, tot i que vam patir un retrocés de 4 delegats i delegades entre els quatre centres on s'han realitzat. És el primer retrocés des de fa 21 anys, el 1994, on CGT es va presentar per primera vegada a l'antiga Suresa a unes eleccions.

Probablement aquest retrocés és conseqüència de fer una vaga en solitari, com ja hem comentat abans, però pensem que calia fer-la, i ho seguim pensant, perquè l'objectiu era evitar que ens baixaran el sou un 20% cosa que al final ens van imposar, amb el beneplàcit de la majoria sindical, encara que que vist com i quan cobrem tots els mesos no ha servit absolutament per a res aquesta rebaixa salarial .... D'altra banda la vaga també va ser convocada per evitar els acomiadaments col·lectius en forma de ETS que l'empresa ens ha anat plantejant en els darrers anys, amb la nostra aposta ens podem sentir orgullosos de tots i totes les persones que van donar suport la vaga i per haver pogut frenar els acomiadaments en fer front a l'empresa.

També podem fer una valoració per centres on a Sant Joan perdem dues delegats i delegades perquè en les eleccions del 2011 no hi va haver més candidatura que la de CGT, diguem que això estaria dins del previst. A Borrell ens mantenim amb tres delegats i delegades encara que amb un parell de vots més haguéssim obtingut 4 delegats, el mateix que en Pablo Iglesias que amb un parell de vots més també s'hagués aconseguit el tercer delegats i així haver mantingut la mateixa representació que en 2011. A Filipines sí que CGT pateix un retrocés pel que fa a vots i delegats s perdent un.

Per la resta, valorem com a positiva la participació dels i les treballadores en les eleccions a totes les escoles electorals menys en el de Tècnics i administratius del centre de Pablo Iglesias on CGT no va aconseguir reunir juny candidats per presentar-se i només ho va fer la UGT obtenint la paupèrrima xifra d'11 vots que li donen per la patilla 6 delegats i delegades ... (coses de la llei electoral i la "democràcia" ...) Per cert, USOC va impugnar les eleccions en aquest col·legi electoral en realitzar un dels patinades més grans que es recorden en presentar part de la llista de candidats fora de termini ...Ridícula l'actuació d'aquest sindicat.

És cert també que tot i ser els més votats a Barcelona no s'obtenen més delegats per la separació per col·legis electorals, amb un col·legi únic CGT obtindria amb aquests 111 vots 13 delegats, mentre UGT es quedaria amb 8, i USOC i CCOO es quedarien igual que la representació obtinguda, però aquesta és la legalitat vigent i no una altra.

Gràcies a aquest relliscada d'USOC, la UGT pateix un increment de delegats i delegades considerable, CCOO obté un delegats més que fa quatre anys i USOC ha obtingut els pitjors resultats segurament com a càstig a ser un sindicat "frontissa" d´UGT.

I fins aquí la nostra valoració, a la CGT mantindrem el camí, amb els nostres encerts o els nostres errors, CGT seguirà en la lluita mentre l'empresa continuï amb les seves polítiques d'agressió cap a els i les treballadores d'Unipost.

Agrair molt sincerament a tots i totes els que ens heu donat el vostre suport amb el vostre vot la confiança dipositada en els i les delegats i delegades trieu @ si també a les persones que heu format part de les candidatures per aquest suport que sense el mateix seria impossible que aquesta secció sindical tingués aquesta força que té. També agrair, finalment, a els i les exdelegad @ s de CGT seu esforç, la seva aportació, el seu suport i la seva dedicació durant el temps que han estat delegats, mil
gràcies !!!

Us mantindrem informats, com sempre.
CGT, EL SINDICAT QUE MILLOR ET DEFENSA,
EL TEU SINDICAT. TRIA CGT, AFILIA'T A CGT

CGT UNIPOST BCN

Més informació:

- TWITTER CGT UNIPOST BCN

- WEB CGT UNIPOST BCN

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció