CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT UNIPOST: “UGT s’aferra a la seva cadira, de manera antidemocràtica, per tirar endavant els acomiadaments”

Divendres, 9 maig, 2014

UGT S'AFERRA A LA SEVA CADIRA , DE MANERA ANTIDEMOCRÀTICA, PER TIRAR ENDAVANT ELS ACOMIADAMENTS

El proper dia 30 de Maig la CGT a Unipost, convoquem una concentració a les portes d'Unipost de l'oficina central a les 12 hores en protesta de l'ERO de 372 treballadors/es que l'Empresa vol realitzar.

La CGT es mostra totalment en contra d'aquests acomiadaments igual que el ERTO que estem patint, les rebaixes salarials i les congelacions salarials amb el beneplàcit dels seus sindicats UGT i USOC.

Un cop més denunciem a aquests sindicats ia l'Empresa davant d'una agressió sense precedents a les treballadors i treballadores d'Unipost.
El proper 30 de Maig és l'últim dia de negociacions de l'ERO i volem mostrar la nostra indignació i rebuig davant unes mesures perjudicials que sempre durant aquests últims anys han recaigut sobre els treballadors i treballadores d'Unipost.

CONCENTRACIÓ: 30 DE MAIG
HORA: 12 Hores
LLOC: OFICINES CENTRALS Unipost
C / Pablo Iglesias 16-20
Hospitalet de LLobrebat
C G T U N I P O S T

A continuació passem a comentar la reunió que vam mantenir el 8 maig 2014 les seccions sindicals i l'empresa a San Fernando de Henares ( Madrid ) per constituir la taula negociadora de l'ERO .

Després de debatre la representació de cada sindicat ( nombre de delegats es electes) Unipost SAU , i d'una banda , davant la negativa de l'empresa a facilitar la representació sindical , i d'altra banda , davant la negativa d'UGT a contrastar les dades dels quals disposàvem ia acceptar una comissió negociadora de 13 les membres ( UGT ni es va preocupar en demanar dades només ens va dir que no ) , finalment CGT i CCOO DECIDIM CONSTITUIR UNA TAULA NEGOCIADORA dE 13 les membres , tal com permet la llei, i per a això lliurem un escrit per adjuntar a l'acta , i atès que entre CGT i CCOO vam sumar majoria delegats es elect @ s, encara que UGT va manipular les dades de representació llevant-nos 2 delegats/des a CGT .

CGT va presentar documentació sobre la representació sindical en Unipost SAU que li consta al Ministeri d'Ocupació, així com una acta on figuraven els tres delegats/des de CGT que no apareixien en aquesta documentació i que demostren que CGT té 34 delegats es electes , xifra que reconeix CCOO però no UGT que diu que ens corresponen 32 .

CGT i CCOO vam donar els noms dels i les 3 i 4 membres que per la nostra representació ens corresponen a la taula negociadora . UGT i USO es van negar a donar els noms dels i les 5 i 1 membres que per la seva part els corresponen .

L'empresa al no conèixer-se els noms de tots i totes els membres de la taula , ja siguin 12 o 13 , no la reconeix .

Arribats a aquest punt en el qual l'empresa , UGT i USO es prenen a conya la constitució de la taula negociadora , per part de CGT no es va a reconèixer més taula que la que ha quedat constituïda per CGT i CCOO en el dia d'avui .

L'empresa manté que en les extincions voluntàries , que està demanant fins el 16 de maig de 2014, pagarà una indemnització de 24 dies per any , màxim 12 mensualitats , i amb el salari actual . unes extincions que es farien com a màxim fins al 30 de setembre de 2014.

A més l'empresa va manifestar que podria seguir aplicant l'actual ERTO més enllà del 31 maig 2014 de no haver-hi acord , en aquest cas segons UGT l'empresa incompliria l'acord signat al febrer. CGT per la seva banda va demanar la retirada de l'ERO .

Tant UGT com CCOO veuen desproporcionat el nombre de 372 acomiadaments , ja que des de desembre han hagut unes 80 rescissions de treballadors/es que s'han acollit a l'article 41 de l'Estatut dels Treballadors per rescindir el seu contracte , i que les hauria de restar als 372 . L'empresa va manifestar que en algunes ciutats havia disminuït el volum de treball i han de fer-se més extincions en alguns centres respecte al previst al desembre de 2013, i que en tot cas 372 era el límit màxim de
extincions i que podria arribar a reduir durant la negociació .

CGT va preguntar per què no es detallava en la documentació que va aportar l'empresa la setmana passada el nombre d'extincions en els centres de repartiment de Madrid i Barcelona . L'empresa va contestar que per no haver de posar límit al nombre d'adscripcions voluntàries , ja que d'haver més sol·licituds en un centre de les extincions previstes en aquest centre , s'acceptarien totes les que complissin els requisits ( no majors de 50 ni famílies nombroses ) i es procediria a moure personal d'altres centres al centre afectat .

A la resta d'Espanya , tot i detallar per centres el nombre d'extincions , l'empresa està disposada a fer el mateix a on hi hagi més d'un centre de treball a la mateixa ciutat , és a dir , com si fos un únic centre .

CGT li va manifestar a l'empresa que era inacceptable que el mateix dia 5 maig 2014 comuniqués la impossibilitat de fer front al total de la nòmina d'abril aquest dia . CGT exigeix ​​el pagament immediat del 50% que se'ns deu , sobretot quan se suposa que està aprovada una ampliació de capital de 3 milions d '€ des de gener per, entre altres coses , fer front al pagament de nòmines , així que no ens convencen les excuses de l'empresa , com ara el retard del pagament d'alguns clients i problemes de tresoreria , i que la empresa va haver de preveure . Ara ens trobem que l'empresa diu que pagarà aquest 50 % al llarg de la setmana que ve sense especificar un dia , la poca credibilitat de la direcció d'Unipost SAU ens fa témer que la setmana que ve no es cobrarà el deixat a deure o hi haurà treballadors/es que no ho facin .

Això sí l'empresa ha manifestat que aquesta situació podria repetir-se en els propers mesos i s'ha quedat tan ampla, com quan a pregunta de CGT ha respost que la seva intenció és pagar en data la pròxima paga d'estiu i que s'ha d'abonar amb la nòmina de juny .

Pel que fa a les nòmines lliurades de la paga de Nadal endarrerida l'empresa va reconèixer que hi ha un error en les mateixes pel que fa al període i als dies meritats , encara que va manifestar que això no suposaria cap problema a nivell fiscal . Referent a això CGT vol manifestar que es lliurin als i treballadors / es les nòmines d'aquest paga degudament corregides , així com un nou certificat de retencions de 2013 afegint-se la paga i mitja endarrerida de 2013 que ja hem cobrat o qualsevol altre
document en el qual es faci constar totes les quantitats que s'han d'incloure per poder fer la declaració de la renda de 2013, i que es faci al més aviat possible .

Propera reunió el 16 maig 2014 a Hospitalet de Llobregat ( Barcelona ) , esperem que UGT , USO i l'empresa acceptin la taula negociadora que s'ha constituït a ser d'acord a dret.

Seguirem informant.

CGT UNIPOST

NO A L´ERO A Unipost !
ES POT , S'HA DE LLUITAR CONTRA ELS ERO´S .
SI LLUITES POTS GUANYAR , SI NO LLUITES, ESTÀS PERDUT .
TRIA CGT , AFILIA'T A CGT
SINDICAT que s'atreveix .

Segueix-nos a Twitter : @cgtunipost