CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT, USTEC i CCOO se sumen a la vaga estatal d’educació del 24 d’octubre contra la implantació de la LOMQE, el desplegament de la LEC i les retallades

Divendres, 4 octubre, 2013

Cartell vaga 24 d'octubre

Critiquen que la consellera Rigau només es posicioni en contra de la llei Wert pel seu atac al català quan la llei “atempta” contra tot el sistema de l'escola pública.

Els sindicats catalans d'ensenyament USTEC-STEs, CCOO i CGT s'han sumat a la vaga estatal d'ensenyament convocada pel pròxim 24 d'octubre per “lluitar contra la implantació de la LOMQE i per aturar el desplegament d'alguns decrets que imposa la LEC”, segons ha explicat el responsable d'Educació Pública de la Federació d'Educació de CCOO de Catalunya, Marc Sangüesa. Per això ha anunciat aquest dijous que el Marc Unitari de la Comunitat Educativa (MUCE) donarà suport a la mobilització del proper dia 24. Els sindicats, a més, han convocat un acte propi a les capitals catalanes i han anunciat una assemblea per valorar la vaga i per pensar com “afrontar d'ara endavant el conflicte” el dia 29 d'octubre.

Els tres sindicats han convocat una jornada de mobilitzacions pel dia 24 d'octubre que comptarà almenys amb una manifestació a les quatre capitals de les demarcacions catalanes. En el cas de Barcelona, la manifestació començarà a les 12.30h a la Plaça Universitat i arribarà fins a Pla de Palau. A més de protestar contra la implantació de la LOMQE i alguns decrets de la LEC, els sindicats també volen expressar el seu malestar davant les retallades. “És una forma de declarar el nostre suport a la immersió lingüística”, ha dit Sangüesa, que ha titllat Rigau “d'actuar com una veritable hooligan” perquè només defensa el català i no les retallades de la LOMQE i ella mateixa manté als substituts cobrant un 15% menys que els treballadors fixos, ha abundat.

Els sindicats han anunciat que han convocat una assemblea amb els treballadors del sector pel dia 29 d'octubre. L'objectiu d'aquesta reunió és valorar la vaga i pensar com “afrontem el conflicte d'ara endavant”. “No només encara no haurà acabat la tramitació de la LOMQE, sinó que també coneixerem més dades sobre els pressupostos”. Davant d'aquestes “amenaces”, els sindicats prepararan una resposta de rebuig al sistema educatiu que “imposen”.

* Notícia publicada al diari El Punt Avui.


Manifest vaga 24 d'octubre

Ni LOMCE, ni LEC, ni retallades

El ministre d’Educació Jose Ignacio Wert amb la majoria absoluta del PP està tramitant la LOMCE. Una Llei que, a més de torpedinar el sistema d’immersió lingüística, amb l’excusa que millorarà l’educació, reforma tant els estudis i la seva avaluació com l’organització del centre minvant la participació i representació dels claustres i consells escolars i dipositant-les en la construcció d’una figura de direcció molt més jeràrquica, autoritària i gerencial.

A Catalunya el Govern està escanyant els serveis públics amb uns pressupostos i polítiques de retallades sense aturador. A més, ja ha anunciat que en els propers pressupostos tornarà a eliminar una paga extra a tota persona empleada pública, fent pagar als serveis públics i els seus treballadors/es els costos d’una crisi i d’un deute públic que en cap cas han provocat.

En l’àmbit educatiu la Consellera d’educació Irene Rigau, a més d’aprofundir en la pèrdua de mestres, professorat i altre personal a les escoles i de no cobrir les substitucions fins dues setmanes després que es produeixin, aplica al personal substitut una reducció d’un 15% de jornada i sou. La Consellera, ja està desenvolupant molts aspectes de la LEC introduint una sèrie de decrets (de provisió i plantilles, autonomia, direcció, d’avaluació,...) que allunyen al claustre i la resta de la comunitat educativa de la participació i presa de decisions dels centres educatius i obliga a les direccions de centres públics a assumir unes responsabilitats que pertanyen a l’administració educativa. Tot plegat obre la porta a la discrecionalitat, provoca una gran desorganització en els centres educatius i crea les condicions per deteriorar una educació de qualitat a l’escola pública.

PLATAFORMA de REIVINDICACIONS:

- Retirada de la LOMCE del parlament espanyol

- Aturada de l’aplicació de la LEC i retirada del decret de provisió i plantilles.

- Per uns pressupostos sense retallades: No a les retallades educatives i salarials per la recuperació de les condicions laborals i la defensa dels nostres llocs de treball. Substitucions des del 1r dia al 100%. Contractacions exclusives de mitja jornada i sencera amb el salari corresponent.

- Per la defensa de la immersió lingüística i de la llengua catalana

Per fer front a aquestes polítiques tant estatals com catalanes i perquè tenim dret a decidir l’educació que volem, els sindicats sotasignats convoquem a tot el personal dels centres educatius al debat en els centres i assemblees per a la participació en la:
VAGA general d’educació el 24 d’Octubre

Considerem que aquesta jornada de vaga ha de ser el principi d’un pla de lluita contundent que, aturi el tràmit de la LOMCE, el desenvolupament de la LEC i els pressupostos de la Generalitat que volen aprovar, abans de final d’any. Cal la participació del professorat en la decisió de convocatòries a través de consulta.

Així, la decisió del pla de lluita l’han de prendre els treballadors i treballadores de l’educació de Catalunya, per mitjà de les organitzacions representatives de les que es dotin. Per començar aquest procés a més de les mobilitzacions del dia de la vaga, els sindicats sotasignats convoquem també a assemblees de treballadors i treballadores el 29 d’octubre per les que treballarem perquè tinguin la màxima participació possible.

En defensa de l’ensenyament públic

USTEC·STEs (IAC), CCOO, CGT

MANIFESTACIONS 24 D'OCTUBRE:

- Barcelona: 12.30h manifestació des de Plaça Universitat.

- Tarragona: 12h concentració SSTT d'Ensenyament i 18h manifestació des de Plaça Imperial Tarraco.

- Girona: 12h manifestació des de Plaça Constitució.

- Lleida: 18h manifestació des del Departament d'Ensenyament.

- Tortosa: 18.30h manifestació des de Plaça Família fins a l'Ajuntament.

Roda de premsa completa CGT, USTEC i CCOO convocant a la vaga d'ensenyament del 24 d'octubre.

http://www.youtube.com/watch?v=jG4J2q0bxZw