CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT UTE Sanejament de Manresa denúncia la precarietat laboral i la reducció d’un 25% de la plantilla

Dimarts, 24 març, 2015

COMUNICAT PREMSA

Des de la Secció Sindical de CGT al servei de neteja de la ciutat de Manresa volem denunciar públicament la precarietat a la que es troba la plantilla de UTE sanejament Manresa, la qual s’ha reduït en 24 persones, hem passa’t de 97 persones a les 73 actuals, això representa aprox. un 25% “menys” de personal.
Ampliant de manera considerable la contractació amb contractes precaris de curta durada, que es fan de manera continuada, fet que mostra que la retallada de recursos humans es del tot il•lògica.

A tot això li hem de sumar la constant reducció i eliminació total de serveis provocats per les darreres modificacions substancials fetes per l’empresa i la constant reducció del pressupost de neteja per part de l’ajuntament de Manresa.

Tot això ha comportat una sobrecàrrega de feina sobre el personal humà, feines que abans es feien amb maquinària, ara es fan a mà, com per exemple el desbrossament d’herbes, feina que abans la feia una brigada i que ara s’ha afegit com a feina extra als escombraires, els quals ja es troben al límit.

Patim una enorme pressió per part del departament tècnic de l’ajuntament de Manresa que l’únic que busca es fer mes feina amb menys recursos, cosa que veiem del tot impossible, parlen d’optimitzar quan en realitat estan retallant per que el actual pressupost no es suficient per cobrir les necessitats que te la ciutat a nivell de neteja.
Els treballadors/es de la neteja volem treballar tranquils i sense la pressió a la que estem sotmesos per part de l’ajuntament de manera indirecta i a través dels comandaments superiors de la nostra empresa.

Volem fer la nostra feina i pensem que ningú millor que nosaltres sap com fer-la millor i de manera mes eficient, volem que se ens tingui en compte a l’hora de fer modificacions i poder participar-hi com a treballadors i ciutadans que som de ple dret.
Som al límit de tot, demanem ajuda i comprensió per part de l’Ajuntament i ciutadans, hem patit dos modificacions i una forta retallada del pressupost, una càrrega de feina que hem assumit amb responsabilitat i tenint en compte la situació econòmica actual.

Necessitem els recursos humans i materials que teníem abans per tal de garantir la nostra tasca amb professionalitat, estem disposats a informar de manera directa al ciutadà de quina es la situació real i quines les causes que provoquen aquestes deficiències , per tot això posarem en marxa una campanya informativa a la ciutadania i en cas necessari les mobilitzacions que siguin oportunes.

Secció Sindical CGT-UTE SANEJAMENT MANRESA

Més informació:

- PÀGINA FACEBOOK CGT UTE SANEJAMENT MANRESA

- PÀGINA FACEBOOK CGT MANRESA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció