CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Vallès Oriental es concentrarà davant del Mercadona de Mollet del Vallès el 6 de novembre, per exigir la readmissió del company Fran

Divendres, 1 novembre, 2013

mercadonadespideafran.jpg

La CGT del Vallès Oriental es concentrarà davant del Mercadona de Plana Lledó de Mollet per exigir la readmissió del company Fran

El proper dimecres 6 de novembre a les 18h, convoquem una concentració per denunciar la vulneració de drets que exerceix mitjançant mitjans de coacció l'empresa Mercadona amb la seva plantilla.

Però també per a exigir la readmissió del company Fran de CGT, acomiadat a Malaga, per intentar exercir els seus drets com a treballador i constituir la Secció sindical de CGT. Conflicte que mantenen els nostres companys de Màlaga des de fa diverses setmanes.

Que l'empresa Valenciana del Sr Juan Roig Alfonso vulnera els drets dels treballadors és ja popularment conegut en els mitjans sindicals i per una part de la ciutadania més conscient, que veu darrera de la seva aparença de "empresa model " tot el contrari.

La política social de Mercadona ha estat qüestionada des de fa força temps, els casos més destacats i coneguts en els mitjans de comunicació, com en la pròpia xarxa d'Internet, són les sentències fermes per assetjament a les treballadores de l'empresa.

Algunes acusacions més que han estat fetes contra aquesta empresa són violar el dret de les treballadores a guardar el temps de lactància dels seus fills, ja que en lloc de distribuir mitjançant una hora al dia al llarg de nou mesos - com estableix l'Estatut dels Treballadors en el seu article 37.4 - és unificat en un sol mes, cosa que, en contra del manifestat per l'empresa com a benefici social, en lloc d'oferir un mes més per maternitat suposa en realitat una limitació al dret potestatiu d'elecció pel que fa al període de lactància .

Mercadona ha estat acusada també de sotmetre als seus treballadors a un examen anual de conducta. Pel que fa als proveïdors, a més de les queixes d'aquells que fabriquen marca pròpia per la retirada dels seus productes, s'han anunciat pressions excessives de Mercadona a aquells que fabriquen les seves marques blanques, els coneguts per l'empresa com Interproveïdors ,que limiten la seva llibertat d'acció , pretenen apoderar-se de tota la cadena productiva o traslladar els costos de distribucói per expectatives no assolides. Respecte a l'acusació de concentració vertical cal destacar la creació per la família Roig de Societats de Capital Risc com Angels Capital i Atitlán Alpha Capital que intervenen de forma prioritària en les relacions amb els interproveïdors .

"Pel que fa a la reforma laboral, el que cal afavorir és als empresaris. Els que creen llocs de treball es diuen empresaris. El treball i les relacions laborals estan molt aclaparades per la improductivitat. Estic totalment a favor de la reforma laboral i jo hagués anat més lluny", declarava Juan Roig

El proper dimecres 6 de novembre la CGT alcem la veu contra la vulneració de drets bàsics que exerceix la companyia Mercadona, concentrant-nos en diverses ciutats i exigint la readmissió de Fran.

Concentració dimecres 6 novembre a la Plaça Cinc Pins de Mollet del Vallès a les 18 hores.

CGT Vallès Oriental

Mercadona despide a Fran

Més informació:

- WEB CGT VALLÈS ORIENTAL

- TWITTER CGT VALLÈS ORIENTAL

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció