CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT valora de forma satisfactòria la primera Vaga de Consum

Dimarts, 21 desembre, 2010

Avui dimarts 21 de desembre, s'ha desenvolupat la primera Vaga de Consum a l'estat espanyol, convocada per la CGT, Ecologistas en Acción, Amigos de la Tierra, i així fins a més de 140 organitzacions socials, de consumidors, ecologistes, culturals, sindicals… de totes les parts de l'estat, que han col·laborat i difós aquesta convocatòria, juntament amb més de 100.000 persones i col·lectius que l'hi han donat suport a través de les xarxes socials.

Els resultats d'aquesta vaga han estat satisfactoris, ja que s'han cobert els objectius bàsics de la mateixa. Aquests abastaven dos vessants. D'una banda, tenia per objecte no consumir i no utilitzar els serveis de les grans superfícies, bancs, multinacionals, realitzant solament les compres o gestions imprescindibles en el petit comerç o amb les i els treballadors autònoms. Per altra banda, la vaga de consum ha permès reflexionar sobre el sistema de producció en el qual les persones ens trobem immerses i per al qual només som objectes.

Per a la CGT, aquesta Vaga de Consum està plantejada per a donar continuïtat a la passada Vaga General del 29 de setembre, tenint com fi pressionar als grans especuladors financers, a la banca, a la patronal i a la classe política per a exigir una sortida social a la crisi econòmica que patim.

Al llarg del dia, estan tenint lloc nombrosos actes públics, concentracions, mobilitzacions socials… en moltes ciutats de tot l'estat espanyol organitzades conjuntament per tots els col·lectius convocants, el que per a la CGT demostra que la vaga ha comptat amb un suport social considerable.

Finalment, per a CGT, aquesta vaga de consum és un pas més en el camí que ens condueixi a la convocatòria d'una nova Vaga General en les pròximes setmanes contra la Reforma de les Pensions i la resta de mesures antisociales del Govern.

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE CGT

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció