CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT valora negativament el pre-acord del Conveni Col·lectiu signat a Parcs i Jardins de Barcelona

Dimecres, 27 febrer, 2013

549298_431935056888814_1740061076_n.jpg

El dilluns 25 de febrer, en la reunió nº 42 de la Taula Negociadora, es va signar per la majoria del Comitè d'Empresa el pre-acord del Conveni Col·lectiu 2010-2015.

Un acord de Conveni on es perden les Garanties que teníem recollides en l'Acord de Condicions Laborals 2005-2009, que eren una de les nostres bases fonamentals per a poder impedir la voluntat privatitzadora del govern municipal de CIU i dels quals volen fer negoci amb les zones verdes de la ciutat.

Un acord de Conveni que, per primera vegada, no recollirà la convocatòria d'una Oferta Pública d'Ocupació per a ocupar les places que es queden vacants per les baixes naturals. La vigència del nou conveni és fins a 2015, i en aquest període de temps es perdran més de 120 llocs de treball, espai que utilitzarà el govern municipal per a fer noves privatitzacions parcials i així fins a la dissolució total de l'Institut Municipal.

Un acord de Conveni que legalitza un incompliment del Conveni Col·lectiu actual i de sentències judicials. Es permetran les prolongacions de jornada fins a les 40 hores tal com s'estaven fent.

Un acord de Conveni en el qual desapareix el tercer torn de vacances de Setembre. Els diners de la borsa aniran a parar a una Comissió de Classificació Professional que al final representi que ho reparteixin com la Direcció vulgui.

Un acord de Conveni on es consolida la pèrdua de poder adquisitiu per als anys 2014 i 2015 al no estar previst cap tipus d'increment retributiu. Com compensació al poder adquisitiu perdut en els anys 2010-2012, ens donen una almoina de paga única que està per sota de l'atorgat a l'Ajuntament i que els diners que hi ha per a consolidar en taules (uns 45€ de mitjana a l'Ajuntament) va a parar a una Comissió de Classificació Professional que decidirà posteriorment sobre això. (ens imposaran la deflació de taules)

Totes aquestes concessions a canvi de que l'acord de Conveni permeti de nou la jubilació parcial a tots els treballadors que compleixin els requisits legals establerts i que als companys rellevistes d'oficis se'ls renovi el contracte.

Llegiu el preacord que teniu al bloc http://malesherbes.blogspot.com.es/2013/02/preacuerdo-firmado-de-convenio.html i reflexioneu.

Secció Sindical CGT Parcs i Jardins de Barcelona