CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Chiapas: Campanya d’aportacions solidàries amb el Municipi Autònom i Rebel “Ricardo Flores Magon”

Dimecres, 1 agost, 2007

Des de la Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas de la CGT es porta a terme una campanya continuada de recollida d'aportacions econòmiques per ajudar a desenvolupar els projectes d'autogestió del Municipi Autònom i Rebel "Ricardo Flores Magon", amb el qual la CGT està agermanat.

L'agermanament és una forma de vincular les comunitats indígenes de Chiapas amb grups, comunitats i municipis de tot el món. Els membres de la societat civil i les comunitats indígenes poden així enfortir les seves identitats i formes de resistència, entenent que el veritable agermanament no és allò que se'ls pugui aportar econòmica i materialment sino el fet de mantenir una relació i una comunicació en tots els aspectes, compartint experiències, coneixements, problemes, lluites, il.lusions i esperances, posant en practica l'ajut mutu.

La CGT, a través de la Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas, es va agermanar amb el Municipi Autònom i Rebel "Ricardo Flores Magon". Des de llavors es manté una relació d'intercanvi i suport, amb visites i reunions periòdiques, aportacions econòmiques per a projectes en el municipi (educació, sanitat,...), i suport polític a la lluita zapatista.

Que són els Municipis Autònoms en Rebel.lia?

El febrer de 1996 es van signar els acords sobre autonomia indígena entre l'EZLN i el govern mexicà, sense que aquests hagin estat respectats pel govern. Per portar-los a terme, els zapatistes van posar en marxa els Municipis Autònoms en Rebel.lia, i un temps després els Caracoles i les Juntas de Buen Gobierno, exercint el dret a governar-se a si mateixos sota el principi de "no demanar permís per a ser lliures".

Els pobles indígenes de Chiapas i l'EZLN, sota la bandera de la resistència i la dignitat, volen conquerir un nou espai on la llibertat, la democracia participativa i la justicia siguin la base de la convovència i de la resolució dels problemes, no només a Chiapas sino a escala planetària. Per això la sedva lluita és la nostra lluita, la de tots aquells i aquelles que creiem en la necessitat i possibilitat d'una transformació social per construir un món més humà, lliure i solidari.

Participa en la campanya d'aportacions econòmiques

Per això des de la CGT reafirmem el nostre suport a la seva lluita i a la reivindicació dels seus drets. Per això des de CGT recollim aportacions econòmiques per al desenvolupament de projectes autogestionaris en el municipi agermanat "Ricardo Flores Magon" o per fer front a altres necessitats que sorgeixin a Chiapas.

Podeu omplir un butlletí de domiciliació bancària detallant la vostra aportació, nom, telèfon i correu de contacte, i les vostres dades bancàries. Aquest butlletí es troba en uns tríptics informatius que podeu trobar en els locals de la CGT o bé demanar a la Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas: info@cgtchiapas.org

També podeu fer ingressos directes de forma periòdica al compte 0049-0001-53-2110066664 del SCH a nom de la Comisión Confederal de Solidaridad con Chiapas de la CGT, indicant qui fa l'aportació i especificant "apoyo a proyectos de Chiapas".

Més informació: www.cgtchiapas.org