CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Chiapas: Campanya d’aportacions solidàries amb el Municipi Autònom i Rebel “Ricardo Flores Magon”

Dimecres, 1 agost, 2007
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Des de la Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas de la CGT es porta a terme una campanya continuada de recollida d'aportacions econòmiques per ajudar a desenvolupar els projectes d'autogestió del Municipi Autònom i Rebel "Ricardo Flores Magon", amb el qual la CGT està agermanat.

L'agermanament és una forma de vincular les comunitats indígenes de Chiapas amb grups, comunitats i municipis de tot el món. Els membres de la societat civil i les comunitats indígenes poden així enfortir les seves identitats i formes de resistència, entenent que el veritable agermanament no és allò que se'ls pugui aportar econòmica i materialment sino el fet de mantenir una relació i una comunicació en tots els aspectes, compartint experiències, coneixements, problemes, lluites, il.lusions i esperances, posant en practica l'ajut mutu.

La CGT, a través de la Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas, es va agermanar amb el Municipi Autònom i Rebel "Ricardo Flores Magon". Des de llavors es manté una relació d'intercanvi i suport, amb visites i reunions periòdiques, aportacions econòmiques per a projectes en el municipi (educació, sanitat,...), i suport polític a la lluita zapatista.

Que són els Municipis Autònoms en Rebel.lia?

El febrer de 1996 es van signar els acords sobre autonomia indígena entre l'EZLN i el govern mexicà, sense que aquests hagin estat respectats pel govern. Per portar-los a terme, els zapatistes van posar en marxa els Municipis Autònoms en Rebel.lia, i un temps després els Caracoles i les Juntas de Buen Gobierno, exercint el dret a governar-se a si mateixos sota el principi de "no demanar permís per a ser lliures".

Els pobles indígenes de Chiapas i l'EZLN, sota la bandera de la resistència i la dignitat, volen conquerir un nou espai on la llibertat, la democracia participativa i la justicia siguin la base de la convovència i de la resolució dels problemes, no només a Chiapas sino a escala planetària. Per això la sedva lluita és la nostra lluita, la de tots aquells i aquelles que creiem en la necessitat i possibilitat d'una transformació social per construir un món més humà, lliure i solidari.

Participa en la campanya d'aportacions econòmiques

Per això des de la CGT reafirmem el nostre suport a la seva lluita i a la reivindicació dels seus drets. Per això des de CGT recollim aportacions econòmiques per al desenvolupament de projectes autogestionaris en el municipi agermanat "Ricardo Flores Magon" o per fer front a altres necessitats que sorgeixin a Chiapas.

Podeu omplir un butlletí de domiciliació bancària detallant la vostra aportació, nom, telèfon i correu de contacte, i les vostres dades bancàries. Aquest butlletí es troba en uns tríptics informatius que podeu trobar en els locals de la CGT o bé demanar a la Comissió Confederal de Solidaritat amb Chiapas: info@cgtchiapas.org

També podeu fer ingressos directes de forma periòdica al compte 0049-0001-53-2110066664 del SCH a nom de la Comisión Confederal de Solidaridad con Chiapas de la CGT, indicant qui fa l'aportació i especificant "apoyo a proyectos de Chiapas".

Més informació: www.cgtchiapas.org

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció