CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cicle de Cinema Solidari Llatinoamericà a Reus

Dilluns, 28 setembre, 2009

Cratell V Cicle Centre Llatinoamericà de Reus

CINEMA SOLIDARI

V Cicle Centre Llatinoamericà de Reus

Tots els dimecres d’octubre 2009, a la Sala d’Actes del Centre de Lectura (c/Major 15, Reus), a les 20h.

Entrada gratuïta

PROGRAMA

- Dimecres 7 D’OCTUBRE 20:00 h

TIEMPO DE VALIENTES

Argentina 2005.
Direcció: Daniel Szifron.
Durada: 110 minuts.

Un psicoanalista involucrat en un accident de tràfic, afronta un judici penal. El jutge enlloc de fallar una condemna, li assigna una tasca comunitària. Consisteix en atendre a un inspector de la Policia Federal que es troba anímicament devastat per una severa crisi matrimonial. A partir d’allí, i entre la comèdia i el drama, ambdós han d’afrontar situacions i riscos inesperats pels que no estan preparats i en el fons, apareixen les estructures repressives heretades de la dictadura militar de 1976.

- Dimecres 14 D’OCTUBRE 20:00 h

LA MEMORIA OBSTINADA

Chile 1997.
Direcció: Patricio Guzmán.
Durada: 58 minuts.

El director xilè Patricio Guzmán, torna al seu país el 1997 amb les còpies de la seva obra èpica “La Batalla de Chile” sota el braç. Amb el seu petit equip recorre un altra vegada els escenaris originals i es retroba amb alguns dels personatges del vell film original. Elabora aleshores el nou documental incorporant les reaccions emotives dels supervivents que van acompanyar les lluites del govern de Salvador Allende. Inclou moments provocatius, com la visita a l’Estadio Nacional, que va ser centre de tortura i camp de concentració de la dictadura. Guzmán explora la importància i la fragilitat de la memòria social i política recollint l’impacte que causa la visió de les imatges filmades a principis dels anys 70 entre els xilens que van patir el cop i també la reacció dels joves, educats per oblidar la història.

- Dimecres 21 D’OCTUBRE 20:00 h

LUNA DE AVELLANEDA

Argentina 2004.
Direcció: Juan J. Campanella.
Durada: 146 minuts.

Història senzilla, carregada de metàfores i d’emotivitat. Un emblemàtic club de barri que visqué un temps passat d’esplendor, però ara travessa una crisi que posa en perill la seva existència. Sembla que l’única sortida possible sigui acceptar l’oferta que es converteixi en un Casino, res més allunyat dels ideals i de la finalitat dels seus fundadors a la dècada dels 40, un club “social, esportiu i cultural”. Els descendents d’aquells fundadors es debatran entre la possibilitat de salvar-se a qualsevol preu o retrobar-se amb aquells somnis. “Luna de Avellaneda” és una comèdia que creua situacions dramàtiques sense trivialitzar-les, amb un fons d’encertats diagnòstics socials sobre l’Argentina actual i per extensió, d’una globalització consumista i empobridora.

- Dimecres 28 D’OCTUBRE 20:00 h

LA DIGNIDAD DE LOS NADIES

Argentina 2005.
Direcció: Pino Solanas.
Durada: 120 minuts.

Durant la dècada dels 90, els mitjans del sistema reiteraren que la realitat no es podia canviar, i que ens havíem de resignar al camí únic neoliberal. Una cultura de la derrota, amnèsica i hipòcrita va calar fons en els sentiments de milions de persones. Però una altra realitat venia demostrant el contrari a través de milers d’actes individuals i col·lectius. Són històries i testimonis commovedors de la resistència social a l’Argentina davant de l’atur i la fam produïts pel model de la globalització. Són relats de solidaritat, petites epopeies explicades pels seus protagonistes, herois anònims amb propostes col·lectives que van guanyar el desemparament, reconstruint l’esperança. Amb “La Dignidad de los Nadies”, diu Pino Solanas: “He querido revelar las pequeñas victorias y hazañas cotidianas de los “nadies”, alternativas y propuestas solidarias que demuestran como este mundo puede ser cambiado”.

Organitzat per:

Ajuntament de Reus
Regidoria de Solidaritat i Cooperació

Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació Internacional

Centre Llatinoamericà de Reus

Amb la col·laboració de:

CGT

Centre de Lectura

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció