CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cicle de debats Febrer 2014 “L’alternativa social”, a Vilafranca del Penedès

Dimecres, 12 febrer, 2014

cartell_debats_febrer_2014_alternativa_social_a_vilafranca_del_penedes-page-001.jpg

CICLE DE DEBATS FEBRER 2014 “L'ALTERNATIVA SOCIAL” A LA SALA 3 DEL CENTRE D’ENTITATS L’ESCORXADOR DE VILAFRANCA DEL PENEDÈS

Donant continuïtat amb l’experiència d’anys anteriors (2012 i 2013), un col·lectiu d’entitats ens decidim a posar en comú la nostra experiència.

CONVOQUEM LA CIUTADANIA DEL PENEDÈS PER AQUESTS DIES:

- 5 de febrer de 2014, a les 20 h:

“FORMES DE LLUITA CONTRA LA POBRESA”

La injustícia és causa de pobresa, la màxima vulneració de drets. Per no quedar-nos divagant, cal establir unes urgències concretes (menjadors, bancs d’aliments, assistències mútues, bancs de temps, etc.) que involucrin els seus beneficiaris en la gestió i en el coneixement de les causes i en la lluita contra la pobresa. Què hi podem fer, ara i aquí?

Carles Téllez de l'Ecoxarxa Penedès
Manuel Medialdea del Rebost Solidari
Víctor Pascual de l'Obra Social de la Plataforma Afectats Hipoteca
Cercarem noves iniciatives.

- 12 de febrer de 2014, a les 20 h:

“L’AUGMENT DE L’ATUR I LA PÈRDUA DELS DRETS SÒCIO- LABORALS”

Constatem la progressiva disminució dels drets laborals, l’empobriment de les persones i la impossibilitat de millora. La distància creixent entre rics i pobres, obliga a replantejar la distribució de la riquesa. Cal una anàlisi de la situació i de les estratègies per a afrontar-la.

Intervindran:
Jean Pierre Palacio d'ATTAC Catalunya
Josep Maria Gallart de CGT (Penedès-Garra
Moderarà Antoni Adrover, graduat social i sindicalista.

El debat girarà sobre aquesta pèrdua de drets i les alternatives per tenir feina

- 19 de febrer de 2014 , a les 20 h:

“EL NOSTRE TERRITORI COM A MARC DE L’ACCIÓ SOCIAL”

Vivim en una població concreta amb tot el que té de bo, de dolent i, sobretot, de possibilitats per a situar-hi la nostra acció social. En la nostra mirada des del Penedès, que cal assumir com a context territorial, on cal encaixar-hi serveis, relacions, drets socials i futur.

Intervindran:
Maria Rovira, responsable nacional de Política Territorial
Maria Ferrerons, de la Marxa Penedesenca pels Drets Socials
Ricard Vilaregut, del CIEMEN
Moderarà el periodista Antoni Ribas

Contrastarem experiències, insistirem en la participació ciutadana i en la necessitat de poder ser copartíceps actius en la definició del territori.

- 26 de febrer de 2014, a les 20 h:

“CONCLUSIONS I MÉS ENLLÀ”

D’entre les idees força de tot el que s’haurà debatut caldrà destriar-ne aquelles que donen més consistència a l’acció de grups i de persones. I preguntar-nos com fer arribar a un cercle més ampli de ciutadans una mentalitat de signe alternatiu i de major eficàcia social.

CONVOQUEN: Plataforma Afectats Hipoteca Alt Penedès, Càritas Parroquial de Vilafranca, ATTAC Catalunya, Moviment 15 M Vilafranca, Amnistia Internacional Penedès, CGT (Penedès-Garraf), Suport Tibet, Assemblea pels Drets Socials Vilafranca, Entrepobles Penedès, Som Penedès

Donen suport: Creu Roja Alt Penedès, AMPERT, ACAPS Wilaya Alt Penedès, Associació Donants Sang Alt Penedès, Ecoxarxa Penedès, Unió de Pagesos.

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció