CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cicle de Xerrades a Tarragona sobre Amèrica Llatina: Realitats socials i organitzacionals

Dimarts, 5 juny, 2007

2Juny: Cicle Amèrica Llatina: Realitats socials i organitzacionals2

2Al Casal Popular Sageta de Foc
Carrer del Trinquet Vell 15, Tarragona
2

- Dissabte 9 de juny, 19h: Xerrada amb projeccions de curts documentals: Brigades d’acompanyament a organitzacions camperoles a Colòmbia. A càrrec de membres de IPO (Observatori Internacional de Pau) Catalunya.

L’objectiu d’IPO és acompanyar a comunitats camperoles colombianes que desenvolupen propostes de resistència no violenta al conflicte armat. L’acompanyament que IPO proporciona a les comunitats aspira a oferir protecció a través de la presència d’acompanyaments al terreny, el que genera mecanismes de dissuasió de la violència paramilitar. IPO dóna suport a l’enfortiment del procés organitzatiu de les comunitats, sempre respectant els principis d’autonomia i autodeterminació.

- Dimarts 19 de juny, 19h: Xerrada: “Procés de consciència: el treball d’organitzacions juvenils revolucionàries al Paraguai”. A càrrec d’Eugenia Isurralde; membre de “Germinal: Centro de Estudios y Educación Popular” i Armando Monzón; Director de la ràdio comunitària “Radio Rebelde” del Paraguai.

Paraguai és un dels països més desconeguts i oblidats d’Amèrica Llatina; “una illa sense mar”, amb una realitat social marcada per importants peculiaritats: una falsa transició després d’una dictadura de més de 40 anys, on la primera regidora socialista de la història paraguaia acaba d’assumir càrrec a Asunción. El paper d’algunes organitzacions juvenils en les lluites populars explica part d’aquest procés en un país on els joves sumen el 70% de la població del país.

- Dijous 21 de juny, 19h: Xerrada: “Amèrica Llatina: preguns per entendre una nova realitat”. A càrrec de Robinson Silva Hidalgo (doctor en Història d’Amèrica a la Universitat de Barcelona)

Una panoràmica sobre els problemes actuals de l’Amèrica Llatina, els quals han canviat de sentit: la pobresa i la violència continuen existint, però l’ànim social ha canviat, una nova camada de liders i moviments es troben davant d’una sèrie de preguntes i desafiaments que tenen a tot el continent pensant en que succeirà. Per què ha surgit l’esquerra a tot el continent? Quins són els procesos culturals i socials que cobren major importancia? Com es desenvoluparà aquest procès davant d’imperis com Estats Units, Xina o Europa?