CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cinc sindicats caminen cap a una nova vaga general

Divendres, 19 agost, 2011

Venim d'una primavera de fortes protestes al carrer i d'un estiu poc habitual, amb les concentracions contra les retallades pressupostàries i el moviment 15-M com a protagonista. L'agost ja fa intuir que la tardor vindrà agitada. Els sindicats CGT, CNT, Sindicat de Comissions de Base (Co.Bas), Coordinadora Sindical de Classe (CSC) i Confederació Sindical Solidaritat Obrera (SO) estan treballant conjuntament per avançar en un calendari de mobilitzacions que té com a un dels objectius organitzar una vaga general "contra les polítiques de retallades i la pèrdua de drets impulsada pel govern i les institucions europees, a instàncies de la patronal i els mercats", diu el web de CGT.

Un dels primers passos, expliquen des de CGT, és traslladar a la classe treballadora la necessitat d'enfrontar, "des de la unitat en la lluita", unes polítiques que "pretenen, una vegada més, que siguem els i les treballadores i els sectors més febles de la societat qui pagui la crisi capitalista". Es refereixen, és clar, a la reforma laboral, la de pensions, la de la negociació col·lectiva i les retallades socials. "Creiem necessari estendre als centres de treball la dinàmica de mobilització social generada per les assemblees en les places i els barris, igual que el compromís i el suport mutu expressat pel moviment de resistència als desnonaments o a les detencions de treballadors immigrats", asseguren en una nota.

Fan una crida a trencar "amb un sindicalisme institucionalitzat, subordinat i còmplice directe de les dures i agressives mesures del govern i la patronal", en al·lusió a CCOO i UGT, vistes des de fa temps amb reticència per part d'aquestes organitzacions. De fet, acusen directament als dos sindicats d'impulsar una política de "pacte social i desmobilització". De la mateixa manera, es mostren oberts "a totes aquelles organitzacions sindicals i col·lectius de treballadors que des de diversos àmbits territorials o sindicals" mantenen postures contràries a les atribuïdes a CCOO i UGT.

De moment, el calendari preveu un debat públic per a organitzacions sindicals de classe al setembre i una "jornada de lluita conjunta" per a l'octubre, "com a (primera) part d'una sèrie de mobilitzacions capaces de centrar en les reivindicacions obreres el repartiment del treball i de la renda, la defensa dels serveis públics i els drets socials des de la perspectiva d'un canvi radical del sistema econòmic, el debat social i polític". La propera reunió de treball està prevista per al 2 de setembre.

* Notícia extreta del setmanari El Triangle