CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cinc sindicats caminen cap a una nova vaga general

Divendres, 19 agost, 2011
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Venim d'una primavera de fortes protestes al carrer i d'un estiu poc habitual, amb les concentracions contra les retallades pressupostàries i el moviment 15-M com a protagonista. L'agost ja fa intuir que la tardor vindrà agitada. Els sindicats CGT, CNT, Sindicat de Comissions de Base (Co.Bas), Coordinadora Sindical de Classe (CSC) i Confederació Sindical Solidaritat Obrera (SO) estan treballant conjuntament per avançar en un calendari de mobilitzacions que té com a un dels objectius organitzar una vaga general "contra les polítiques de retallades i la pèrdua de drets impulsada pel govern i les institucions europees, a instàncies de la patronal i els mercats", diu el web de CGT.

Un dels primers passos, expliquen des de CGT, és traslladar a la classe treballadora la necessitat d'enfrontar, "des de la unitat en la lluita", unes polítiques que "pretenen, una vegada més, que siguem els i les treballadores i els sectors més febles de la societat qui pagui la crisi capitalista". Es refereixen, és clar, a la reforma laboral, la de pensions, la de la negociació col·lectiva i les retallades socials. "Creiem necessari estendre als centres de treball la dinàmica de mobilització social generada per les assemblees en les places i els barris, igual que el compromís i el suport mutu expressat pel moviment de resistència als desnonaments o a les detencions de treballadors immigrats", asseguren en una nota.

Fan una crida a trencar "amb un sindicalisme institucionalitzat, subordinat i còmplice directe de les dures i agressives mesures del govern i la patronal", en al·lusió a CCOO i UGT, vistes des de fa temps amb reticència per part d'aquestes organitzacions. De fet, acusen directament als dos sindicats d'impulsar una política de "pacte social i desmobilització". De la mateixa manera, es mostren oberts "a totes aquelles organitzacions sindicals i col·lectius de treballadors que des de diversos àmbits territorials o sindicals" mantenen postures contràries a les atribuïdes a CCOO i UGT.

De moment, el calendari preveu un debat públic per a organitzacions sindicals de classe al setembre i una "jornada de lluita conjunta" per a l'octubre, "com a (primera) part d'una sèrie de mobilitzacions capaces de centrar en les reivindicacions obreres el repartiment del treball i de la renda, la defensa dels serveis públics i els drets socials des de la perspectiva d'un canvi radical del sistema econòmic, el debat social i polític". La propera reunió de treball està prevista per al 2 de setembre.

* Notícia extreta del setmanari El Triangle

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció