CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cistella de la compra: les patates pugen un 37%, l’oli un 24% i la fruita un 22% el darrer any

Divendres, 16 agost, 2013
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Alguns dels aliments bàsics en la dieta com les patates, els olis i la fruita fresca han registrat un increment dels seus preus en l'últim any molt superior a la mitjana, una pujada que en el cas de la patata i els seus preparats ha sobrepassat el 37%.

Els olis i els greixos eren al juliol un 23,9% més cars que en un any abans, mentre que el preu de la fruita fresca es va incrementar el 22,2%, d'acord amb les últimes dades de preus de consum de l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que mostren que la taxa d'inflació en aquests mateixos dotze mesos va ser del 1,8%.

La següent pujada interanual va ser la de la fruita en conserva i els fruits secs, que es van encarir un 4,4%, una xifra molt menys que les anteriors, però més del doble de la taxa d'inflació.

Li segueixen els preparats de llegums i hortalisses amb una alça del 4,2% ia continuació els crustacis, mol · luscs i preparats de peix (3,6%), mentre que el peix fresc i el congelat va baixar el 0,7%.

L'encariment és similar en el cas de la carn de porcí (3,1%) i la llet (3,1%), si bé els productes lactis es van abaratir un 2,3%. Menor ha estat l'augment de preu de les carns d'oví (1,7%) i boví (0,4%).

El pa va pujar el 0,8% i els cereals, el 1,9%, mentre que els ous van baixar el 1,7%. Begudes alcohòliques i tabac van pujar el 3,2% i el 7,1%, respectivament.

FONT: ELECONOMISTA.ES

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció