CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Citen a declarar a Tarragona a diverses persones autoinculpades d’haver avortat o haver acompanyat algú a fer-ho

Dimarts, 1 abril, 2008

A Tarragona, com a la resta de l'Estat espanyol, s'està portant a terme una campanya contra la criminalització de l'avortament, en suport a les persones encausades recentment per aquest tema i per reclamar l'avortament lliure i gratuït.


Diversos col·lectius van realitzar una campanya d'autoinculpacions d'haver avortat o d'haver acompanyat algú a fer-ho, que va recollir 170 autoinculpacions, que el 28 de febrer van ser entregades als jutjats de Tarragona al temps que es realitzava una concentració davant l'edifici dels Jutjats. Des de la CGT de Tarragona i de Reus es va donar suport a la campanya i diversos afiliats i afiliades de la CGT van presentar autoinculpacions.

Ara, diverses persones que van presentar autoinculpacions estan sent citades a declarar, les primeres citacions van ser pel dia 28 de març i n'hi ha de previstes de moment fins al 24 d'abril. De moment han estat citades a declarar una vintena de persones, però és possible que hi hagi més citacions. Entre les persones citades a declarar hi ha membres dels secretariats de la Federació Local de Tarragona i de la Federació Comarcal del Baix Camp-Priorat de la CGT.

Es dona el cas que a la majoria de ciutats de l'Estat espanyol, per exemple Barcelona, on es van presentar 2400, les autoinculpacions presentades als jutjats han estat arxivades. A Tarragona però, la titular del Jutjat on es van presentar ha decidit citar-los a declarar com a testimonis, la qual cosa obliga a declarar a les persones citades. Ara caldrà veure si després de declarar s'arxiven les autoinculpacions o continua el procés judicial.

Davant d'això ja s'ha començat a organitzar una campanya de suport i denúncia, acompanyant en grup a les persones citades a declarar i convocant pel dimarts 1 d'abril, a les 19 h., una concentració de protesta davant els jutjats de Tarragona