CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Citibank: Un ERO sense vergonya

Dimecres, 20 juliol, 2011

A la reunió de divendres passat, a l'Hotel Intercontinental, Citibank confirmava a la representació sindical els termes en què pretén presentar el seu ERO: 175 acomiadaments i 25 prejubilacions de majors de 55 anys, ambdues mesures aplicables a qui l'empresa vulgui.

El nostre sindicat li va manifestar que CGT REBUTJA, I S'OPOSA, A AQUEST EXPEDIENT DE REGULACIÓ D'OCUPACIÓ, pels següents motius:

- Citibank ens ha insistit, durant 3 anys, en missatges i documentació que deien acreditar la bona marxa del negoci, i ara se'ns diu que fa temps que està sent molt deficitari. Queda ben palès, que ha mentit als treballadors i els seus representants legals.

- La Direcció utilitza un doble llenguatge, contradictori, a la seva conveniència: als clients els diuen que el banc va bé, i als empleats que ara està malament. Per tant la seva postura no és coherent ni honesta, és interessada i perjudicial per als empleats.

- L'empresa ve negant habitualment a la representació sindical la documentació financera a la qual està obligada, i s'ha negat als requeriments de la Inspecció de Treball perquè facilités l'evolució probable de l'ocupació. En altres paraules, ha intentat ocultar els seus plans de desfer-se de la plantilla.

- Portem 3 anys ubicats a Citiholding, i durant tot aquest temps no hi ha hagut ni la menor activitat creditícia (excepte el mínim pretext de les targetes, l'activitat realitzen empreses externes). Si no hi ha reactivació del negoci, avui sobrem 200, i després sobraran molts més ....

Per tant, l'ERO és una solució inútil, que no serveix per sanejar l'empresa, sinó per extingir gradualment.

- Segons el pla que ens exposen, no ens oposem a totes les prejubilacions vulguin efectuar, però CGT NO ACCEPTA QUE ES PROCEDEIXI A ACOMIADAR TREBALLADORS. Si es volen desfer d'algú, que ho facin dels directius que amb la seva actuació ens han portat a aquesta situació.

- Els acomiadaments van a afectar els nivells més baixos, les retribucions no superen els 30.000 euros anuals, quan la mitjana salarial del banc està al voltant dels 45.000 euros anuals. Que queda demostrat que el que sobren són alts càrrecs, ja que hi ha prop de 110 directius amb categoria nivells 1 i 2 (ni més ni menys que el 12% de la plantilla), pràcticament tots als Serveis Centrals de La Moraleja.

- De les 4 sucursals que tanquen i no es reubiquen, Granada i Santander es fa com a represàlia a treballadors que han aconseguit importants sentències contra Citibank per vulneració dels seus drets.
No es pot entendre com afirmen que una sucursal al Passeig de Pereda de Santander, una de les zones amb major renda de tot Espanya, no és rendible. En tot cas, serà la Direcció la que és incapaç d'aconseguir que ho sigui.

- Coneixem sobradament que les declaracions de voluntarietat que es posen en els ERO no són reals. En una clàusula es posa que les baixes incentivades tenen caràcter voluntari, i en una altra clàusula posterior es diu que si no s'arriba a l'objectiu fixat serà l'empresa la que les imposi per la força.

- Els fets demostren que Citibank MAI ha respectat la voluntarietat en els acords que ha signat. Són àmpliament conegudes, i aquí hi ha les sentències condemnant al banc, per assetjament, i per trasllats il•legals, per forçar els treballadors a causar baixa incentivada.

- La prova més palpable que Citibank amenaça és el propi ERO, mitjançant el qual pretenen forçar la representació sindical a negociar sota pressió. L'ERO és una declaració de guerra contra els nostres llocs de treball. CGT els insta a que el retirin, i negociïn pacíficament altres mesures alternatives.

Finalment els manifestem que:

- CGT denunciarà davant els tribunals i davant les autoritats laborals, tot el relacionat amb aquest ERO, i procedirà a mobilitzacions davant l'opinió pública.

- CGT transmetre un missatge del seu Comitè Confederal, que declara tot el seu suport als treballadors de Citibank en la seva lluita pel manteniment dels seus llocs de treball.

- Des de CGT els advertim a més, que demanarem la ajuda dels moviments socials per fer front a aquesta agressió d'un poderós banc internacional, que tanta responsabilitat ha tingut en l'actual crisi financera.


Com es pot apreciar l'ERO de Citibank és l'ERO de la mentida
, que ens volen aplicar els que ens han mentit.

Acabem lamentat la pobra actuació de CCOO i UGT a la reunió, que en cap moment es van pronunciar contra els acomiadaments, i únicament es van interessar per les prejubilacions.

Què podia esperar després del seu comportament en el recent Acord de Jornada i Horaris, que ara "casualment" permetrà a l'empresa tenir gairebé totes les seves oficines obertes més d'una tarda?

18 juliol 2011

E-Mail: cgt.ssciti(arroba)wanadoo.es

www.cgtcitibank.com

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció