CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CiU i PP rebutgen derogar la reforma laboral al Parlament

Dimarts, 16 abril, 2013

CiU i PP han rebutjat aquest dijous al Parlament un dels punts de la moció presentada pel PSC per derogar la reforma laboral, que ha rebut el suport d'ERC, ICV-EUiA i la CUP i l'abstenció de C's.

La diputada socialista Montserrat Capdevila ha manifestat que la reforma del mercat de treball, aprovada pel Govern espanyol amb el suport de CiU, "no ha donat els resultats esperats".

Des d'ICV-EUiA, el diputat Marc Vidal ha mostrat el seu suport a la moció socialista i ha manifestat la necessitat "de donar veu als treballadors, ja que fins ara se'ls ha obviat".

Durant la seva intervenció, Inés Arrimadas (C's) ha puntualitzat que, més que la seva derogació, hauria de demanar-se una "reforma de la reforma laboral", i ha afegit que la volta al model socialista no seria millor.

Meritxell Borràs (CiU) ha recordat que van presentar una esmena a la moció --que no ha estat acceptada-- que proposava un seguiment exhaustiu de l'aplicació de la reforma laboral, i propiciar així un acord polític que valorés fer els ajustos i canvis necessaris.

El popular Rafael Luna ha replicat als socialistes catalans que la "major acceleració en la destrucció de treball" es va donar amb el Govern de José Luis Rodríguez Zapatero, i ha opinat que la destrucció de l'ocupació s'ha frenat des de l'entrada en vigor la reforma.

Entre els punts aprovats de la moció destaquen la dotació de més recursos a les partides que incentivin polítiques d'ocupació, i l'impuls de mesures urgents per a l'entrada al mercat de treball de joves i més grans de 50 anys.

UNANIMITAT CONTRA ELS ERO

L'hemicicle sí ha mostrat el seu suport unànime als treballadors afectats per expedients de regulació d'ocupació (ERO) com Ercros, Arbora-Ausonia, Gallostra, Power Control, Cacaolat, Tableros Tradema, Carrossera Noge, ACN, TV3 i Gràfiques de Premsa Diària.

Així, el Parlament ha instat el Govern a utilitzar "tots els recursos que calguin per frenar els acomiadaments col·lectius" d'empreses catalanes.

FONT: EUROPAPRESS.CAT

DICTAMEN DEL CONSELL DE GARANTIES ESTATUTÀRIES ON ASSENYALA INCONSTITUCIONALITAT ARTICLES DE LA REFORMA LABORAL:

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció