CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CiU privatitza la gestió del CAP i de set consultoris de L’Escala pels propers deu anys

Dijous, 29 novembre, 2012

El grup basc de serveis Eulen gestionarà la salut al municipi tot i no tenir cap experiència en aquest sector, perquè el CatSalut li ha otorgat la concessió que des de 2000 gestionava la Fundació Salut Empordà de l’Hospital de Figueres, en fer una oferta tímidament més econòmica que la dels actuals gestors.

El CatSalut, controlat pel conseller de Salut, Boi Ruiz [a la imatge], va adjudicar durant la campanya electoral de les eleccions del 25-N la gestió del Centre d’Atenció Primària (CAP) de la població empordanesa de L’Escala i de set consultoris mèdics de la zona durant els propers deu anys a Eulen, una companyia basca dedicada a la seguretat, la neteja i els serveis domiciliaris, segons informa El País. Tot i que Eulen no té cap experiència en la gestió de la sanitat, el CatSalut va considerar que haver presentat una oferta d’explotació lleugerament més econòmica que la del seu competidor, la Fundació Salut Empordà de l’Hospital de Figueres, que gestionava aquests centres des de l’any 2000, ja era suficient per otorgar la gestió d’un servei públic a un consorci privat. Però la diferència entre les dues ofertes econòmiques va ser tan sols de 10.000 euros sobre un pressupost de 2,4 milions anuals sense IVA.

La gestió de l’atenció primària a Catalunya la gestionaven fins ara fundacions sense ànim de lucre, cooperatives de metges o la majoria pública a través de l'ICS. El CatSalut va fer aquesta adjudicació juntament amb 16 àrees bàsiques de salut de Catalunya, que van sortir a concurs el 17 d’octubre i que han estat prorrogades i adjudicades al gestor actual, i per tant no han catgut en mans privades. Com que l’adjudicació és provisional i l’Hospital de Figueres pot presentar recurs contra aquesta, l’alcalde de Figueres i president de la Fundació Salut Empordà, el convergent Santi Vila, ja ha anunciat que hi presentarà al·legacions.

L’alcalde de L’Escala, el socialista Estanis Puig, creu que si es confirma “seria una mala notícia, no tan sols per L’Escala, sinó pel conjunt de la sanitat catalana”, i ha convocat per dijous un ple extraordinari a l’Ajuntament per tal d’analitzar els fets.

FONT: ELTRIANGLE.EU

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció