CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ciutadans/es i treballadors/es d’empreses municipals units contra les retallades, privatitzacions i acomiadaments, mentre l’equip de govern de l’Ajuntament de Reus enfonsa els serveis públics

Dimecres, 28 novembre, 2012

A Reus tenim un ajuntament en fallida econòmica i un equip de govern amb nul·la credibilitat política que només ven fum, més preocupats per la imatge i els actes folclòrics i de protocol que no pel manteniment i la qualitat dels serveis públics municipals i les condicions laborals de més de 2000 treballadors i treballadores del sector públic local.

El passat 23 de novembre, treballadores i treballadors de l’Ajuntament i d'organismes i empreses municipals de Reus, amb el suport de la ciutadania –prop d’un miler de persones– es van manifestar pels carrers de Reus per rebutjar les retallades, privatitzacions i acomiadaments que afecten als serveis públics municipals.

La manifestació estava convocada per la coordinació de representants sindicals de les diferents empreses de l’àmbit públic local de Reus, que està funcionant des de fa un parell de mesos, que inclou les empreses que estan sota l’òrbita de l’Ajuntament i el holding Innova: Hospital Universitari Sant Joan, Reus Esport i Lleure, Institut Municipal de Museus, IMFE Mas Carandell, Fundació Mas Carandell, Institut de Puericultura Dr. Frias, Aigües de Reus, Reus Transport, Gesfursa, Amersam i Ajuntament de Reus.

Darrere d’una pancarta amb el lema "L’espoli dels serveis públics de Reus perjudica a tothom", els i les manifestants, treballadors/es de les diferents empreses públiques municipals i ciutadans/es solidaris/es amb les seves reivindicacions i la defensa dels serveis públics, van recórrer els carrers de la zona comercial del centre de la ciutat cridant en defensa dels serveis públics, contra les retallades, les privatitzacions i la corrupció i demanant la dimissió de l’actual equip de govern de l’Ajuntament, sent els crits més corejats el clàssic "No és una crisi, és una estafa" o el de "Sense paga de Nadal, no consumirem" remarcant l’afectació que les retallades que afecten als treballadors públics poden tenir en el comerç local.

Un autobús de cartró dels treballadors de Reus Transport, pancartes dels treballadors de la funerària i dels de Reus Esport i Lleure, o de l’Assemblea Popular, cartells individuals i el soroll de desenes de xiulets, van donar color i diversitat a una manifestació que ha marcat un precedent, ja que mai els treballadors de les diferents empreses i organismes municipals s’havien coordinat ni manifestat conjuntament.

Davant la situació existent l’alcalde només sap dir que està obert al diàleg i a reunir-se amb els representants dels treballadors les vegades que calgui. És el mínim que li correspon fer en funció del càrrec que ocupa. Ara bé, nosaltres ens preguntem, reunir-nos per a què? Per perdre el temps i passar l’estona? Per escoltar reiteradament que la culpa és de Madrid, de Barcelona o de l’anterior equip de govern municipal? Per escoltar declaracions de bones intencions que no es concreten en res?

És hora d’establir processos de negociació real, de començar a concretar compromisos i solucions per al manteniment dels drets laborals i socials i per al manteniment d’uns serveis públics dignes i suficients, i això no passa ni per retallades, ni per privatitzacions, ni per acomiadaments.

Qui ha portat a l’Ajuntament de Reus a l’actual situació de fallida han estat la majoria dels polítics locals, de l’actual i d'anteriors equips de govern, de la mà dels gestors d'Innova, no els treballadors i treballadores ni la ciutadania de Reus, que no haurien de pagar les conseqüències d’una crisi que no han provocat. S'han tolerat tota classe d'irregularitats, projectes irracionals i especulatius, malversació de fons, salaris desorbitats per alguns gestors i utilització de càrrecs per a benefici personal, i ara estem com estem, i tots en paguem les conseqüències.

El camí de la coordinació i la mobilització està obert, tot i que l’Ajuntament intentarà desactivar-lo donant un caramel aquí i una concessió allà, per trencar el treball coordinat entre les representacions sindicals i les plantilles de les diverses empreses. Per això és important continuar mantenint el treball unitari i conjunt, estendre la solidaritat entre les plantilles de les diferents empreses municipals i teixir xarxes amb la ciutadania i el teixit associatiu, en defensa d’uns serveis públics que son de tots i totes i per a tots i totes, un bé comú que cal defensar i mantenir.

I si els qui governen actualment l'ajuntament no estan capacitats per a fer-ho ni disposats a defensar els serveis públics, ni a acabar amb el malversament de recursos i les corrupteles, que pleguin d'una vegada. No els trobarem a faltar.

Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

26 de novembre de 2012

Attached documents