CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Clece no accepta la proposta de Treball i es manté la vaga

Dissabte, 7 abril, 2007

Les treballadors de Clece, concessionària de la neteja d'hospitals i dependències municipals de Girona, mantenen la vaga que van començar fa un mes, ja que la direcció de l'empresa va anunciar abans-d'ahir que no accepta la proposta de mediació del Departament de Treball.


El Punt - 7/04/2007

EFE ACN. Girona

Segons fonts de Treball, en la reunió de dijous van intentar que les dues parts implicades en el conflicte es trobessin durant el matí a la seu del departament a Girona per signar un acord, conforme acceptaven les condicions proposades per Treball dimarts passat i donaven per acabada la vaga. Malgrat el canvi d'actitud que els treballadors de la neteja van fer (dimecres no acceptaven la proposta de Treball), l'empresa no es va mostrar disposada a acceptar-la, i així ho va comunicar als serveis territorials. És per aquest motiu que continuaran les protestes i que s'han complert les previsions dels treballadors, que tenien el pressentiment que l'empresa es negaria a signar.

La darrera reunió no era cap més mediació, perquè Treball ja ha presentat la seva proposta, que ara les dues parts implicades han d'acceptar al 100% i sense canvis. De moment, s'ha convocat per dimarts una altra trobada per intentar trobar una solució d'urgència al conflicte.

La vaga que les treballadores de Clece van iniciar el 5 de març afecta equipaments municipals com ara escoles, llars d'infants, pavellons esportius i dependències municipals i també l'hospital Josep Trueta.

Una oportunitat més

Els representants de les 160 treballadores de l'empresa Clece, que sí que accepten la proposta de la Generalitat, es reuniran dimarts que ve amb la direcció a la seu del Departament de Treball, a Barcelona, perquè les dues parts expliquin les seves posicions perquè, segons un responsable de Treball, «la mediació ja s'ha acabat». La consellera de Treball, Mar Serna, va assegurar dimecres que, si no s'acceptava la mediació, ja s'havien esgotat totes les possibilitats de negociació, i que si després de l'última intervenció del departament no s'arribava a cap acord, legalment caldria dictar un laude de compliment obligat per posar fi a la vaga. Amb la reunió de dimarts, ja s'arribarà a la fase final de la mediació que ha intentat la Generalitat, després de la proposta que va fer arribar a totes dues parts en veure que no es produïa cap apropament.