CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CNT-F: del 5 al 12 d’agost. Exposició a Prats de Molló sobre la guerra civil i la retirada republicana

Dilluns, 30 juliol, 2007

Exposió en la localitat fronterera catalano-francesa de Prats de Mollo, organitzada per la CNT66 de Perpinyà.

La col·lecció presentada a Prats de Mollo del 5 al 12 d'agost de 2007 conté un nombre important de documents relatius a quatre períodes que cal diferenciar:

- 1936/1939, els anys de guerra
- 1939, la retirada, l'èxode de les poblacions
- l'exili, la postguerra, els partits polítics reorganitzats, la lluita contra Franco
- els anys de franquisme a Espanya

Per a aquests quatre períodes, presentem mes de 1200 objectes originals. Hi ha documents d'informació i documents de propaganda, procedents de diversos països, i favorables sigui a la República espanyola, o als franquistes. Tots els partits o sindicats implicats en el conflicte estan representats: moviments anarquistes, comunistes, trotskistes, catalans, bascos, però també franquistes, feixistes, carlistes o altres monàrquics …

Per altra banda, presentem una sèrie de 100 ampliacions fotogràfiques realitzades a partir de clixés-negatius pertanyent a la família del Senyor André Alis, que va ser un testimoni directe de la retirada a Prats de Mollo durant l'hivern 1939. A través d'aquestes imatges particularment commovedores, revivim amb emoció aquest èxode dramàtic que ha conegut el poble.

Christophe Bartre, de Prats de Mollo, exposarà una col·lecció d'armes i de material militar datant d'aquest conflicte.

Finalment, l'exposició fotogràfica de la CNT66 ensenyarà imatges impactants de la guerra i de l'exili …

Aquesta exposició presenta peces rares, com certes vinyetes anarquistes de propaganda republicana, de les fulles volants comunistes clandestines distribuïdes a Madrid sota la dictadura, o fins i tot sèries de targetes postals destinades a sensibilitzar l'opinió mundial contra la barbàrie feixista. Es presenta sota la forma de plafons amb una llegenda bilingüe per a cada document, en francès i en català.

Entrada lliure i gratuïta, en l'escola del poble.

CNT-F
http://www.cnt-f.org/cnt66
http://www.cnt-f.org

Prats de Mollo
http://www.pratsdemollolapreste.com