CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Com sortim de l’espiral de la repressió? Crònica de l’acte del 18 de març al Vendrell

Dimarts, 22 març, 2016

Com sortim de l'espiral de la repressió?

El divendres 18 de març al Vendrell vam gaudir de la companyia de Familiars del Parlament, encausades pel cas Pandora, autors de Veus davant la Repressió, Ni Muts ni a la Gàbia, Justícia per Yassir, Madres contra la Represión, membres de Alfon Libertad, els 3 del Vendrell, en Ruben Benedicto, Mariana Huidobro i moltes més (veure info a http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article11846).

Vam poder obrir un espai des del que parlar de la repressió en termes que anessin més enllà dels casos concrets. Partint de les pròpies i diverses experiències vam aprofundir sobre quines són les causes i conseqüències de la repressió i quines són les mancances que trobem a l'hora de patir-la i afrontar-la. Sense embuts, vam parlar de pors i contradiccions, de generar empatia i construir estructures. Van parlar de com gestionar emocions per a ser conscients que aquestes són precisament les que busca la repressió, per tant, parlar-ne ens és necessari per a cuidar-nos i sobretot per a omplir de contingut polític tota aquesta tecnologia perversa.

Vam estar entre totes teixint una eina. Va ser un punt de partida que volem compartir amb totes per a reflexionar sobre la importància del suport i d'allò psicosocial. Per això, per no perdre aquest fil valuós, en breu en passarem les intervencions i reflexions per escrit amb l'ànim d'anar construint no només respostes, també anticipacions i solidaritats.

CGT Baix Penedès